На фона на успехите на руската армия при освобождението на

...
На фона на успехите на руската армия при освобождението на
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната: Киев се опитва да спре бягството на въоръжените сили на Украйна край Лисичанск

На фона на триумфите на съветската войска при освобождението на Донбас, украинското командване се пробва благодарение на отряди да спре бягството на своите елементи в региона на Лисичанск. Това сподели формалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, предава ТАСС.

„ На фона на триумфите на съветската войска при освобождението на територията на Донбас украинското командване се пробва да спре безредното бягство на военнослужещите от украинските елементи в региона на Лисичанск. Така, с цел да резервира персоналния състав на първия батальон на 72-ра механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в региона на селището Волчеяровка на формированието беше изпратен „ Десен бранш “, добави още Конашенков, отбелязвайки, че съветската артилерия е унищожила това поделение.

Конашенков добави, че контролът на украинските войски в посока Лисичанск е изгубен. По думите му командирът на 115-та обособена механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна, който е разположил командния си пункт в тила, е изгубил надзор над своите елементи. В резултат на това по време на боевете 80% от персоналния състав и към 70% от техниката на 138-ми батальон на тази бригада бяха окончателно изгубени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР