На фона на скандалите, разтърсили Холивуд и отекнали по света,

...
На фона на скандалите, разтърсили Холивуд и отекнали по света,
Коментари Харесай

Австралийска суперзвезда ще оценява филмите в Кан

На фона на свадите, раздрусали Холивуд и отекнали по света, уредниците на 71-ия кинофестивал в Кан избраха жена за ръководител на журито - австралийската актриса Кейт Бланшет, съобщи France 24.

Засвидетелствайки ангажираността си към ориста на всички пострадали дами, 48-годишната Бланшет наскоро учреди фондация за подкрепяне на жертвите на полов тормоз дружно с други видни холивудски звезди, измежду които Мерил Стрийп и Натали Портман.

Кейт е едвам 12-ата жена, определена да ръководи фестивалното жури - четири години след новозеландската режисьорка Джейн Кемпиън.

Миналата година ръководител на журито беше испанският режисьор Педро Алмодовар.

Бланшет е известна с екранните си метаморфози - актрисата се е превъплъщавала в облиците на действителна и приказна кралица - Елизабет Първа в "Елизабет " и "Елизабет: Златният век " и Галадриел във "Властелинът на пръстените " и "Хобит ", на екранна легенда - Катрин Хепбърн в "Авиаторът ", на жива музикална легенда - Боб Дилън в "Няма ме ".

Австралийската суперзвезда е отличена с "Оскар " за най-хубава актриса в поддържаща роля за "Авиаторът " и за най-хубава актриса в "Син жасмин ".

Кинофестивалът в Кан ще се организира сред 8 и 19 май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР