На фона на съобщенията за над 100 убити от US

...
На фона на съобщенията за над 100 убити от US
Коментари Харесай

Над 500 жертви на бомбардировките в сирийския анклав Източна Гута

На фона на известията за над 100 убити от US обединението бойци на Дамаск в източната провинция Дейр аз Зур режимът в Сирия продължи в четвъртък за 4-ти ден да бомбардира бунтовническият анклав Източна Гута край столицата, като се твърди тези удари лишили живота на над 200 души, доста от тях цивилни. Бомбардировките в сирийския анклав Източна Гута са лишили живота на 500 души през последните седем дни, заяви Франс Прес. Агенцията се базира на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида - неправителствената мониторингова организация, основана във Англия, която разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия. Центърът заяви, че измежду 505-те починали от неделя до момента, има 123 деца.

Източна Гута, с население от 400 000 души, е бастион на бунтовниците край Дамаск, обсаден от 2013-а година. За филантропичната обстановка там президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна Русия, Иран и Сирия и назова държанието им " срам ".

Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида съветски военни самолети вземат участие в офанзивите против Източна Гута. По-рано тази седмица Русия отхвърли да нанася въздушни удари в региона.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще гласоподава довечера резолюция за 30-дневно помирение в Източна Гута.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР