На фона на рутинните изявления на ЕС за намерението му

...
На фона на рутинните изявления на ЕС за намерението му
Коментари Харесай

От какво се вълнува Тръмп? Руското ядрено оръжие в Беларус е намек за САЩ и Полша

На фона на рутинните изказвания на Европейски Съюз за желанието му да наложи нови наказания в отговор на плануваното разполагане на съветски нуклеарни оръжия в Беларус, изказването на Тръмп в жанр „ Байдън скочи, Съединени американски щати са на прага на нуклеарен апокалипсис “ наподобява неестествено паническо.

Преувеличената раздразнителност на 45-ия и евентуален претендент за 47-ми президент на Съединени американски щати може да се дължи на остротата на вътрешнополитическата борба в Америка и на опита за импровизирано ранно пускане на предизборната акция, с цел да се обезпечи водачество измежду евентуалните републикански претенденти.

Но до първичните избори и " каукъсите " има още доста време. Освен това, от позиция на спечелването на поддръжката на американците, които са привикнали, че политиците им приказват за величието и неуязвимостта на Америка, този ход е извънредно подозрителен. Така че наподобява, че Тръмп е в действителност обезпокоен. И има за какво.

По принцип Русия няма да сложи толкоз доста нуклеарни заряди в Беларус. За да ги ръководят, се възнамерява да се обучат екипажите на 6 самолета, както и да се планува опцията за съоръжение на ракети с нуклеарни бойни глави на няколко комплекса " Искандер ".

Логично е да се допусна, че на територията на Беларус ще се съхраняват количеството бойни единици, задоволително за обезпечаване на цялостен залп на една дивизия, плюс 10 до дванадесет въздушно основани заряда.

Носителите на нуклеарни заряди са предпочитана цел за нуклеарен удар, тъй че би било прекомерно самоуверено да се допусна, че те ще могат да стрелят два пъти. Във всеки случай, когато служих по времето на Съюз на съветските социалистически републики в същата Беларус на мобилната ракетна система със междинен обхват РСД-10 Пионер (предшественик на сегашните Тополи и Ярс), никой не планираше опцията за втори залп на полка.

Предполагаше се, че в случай че по някакво знамение успее да избегне противников удар, тогава той просто ще бъде реорганизиран в моторизирана стрелкова част. Мисля, че в този момент оценката за опцията за втори нуклеарен удар от същия комплекс надали ще се усили.

Тоест Тръмп се е изплашил от 20-30 нуклеарни заряда, на носители, които не са в положение да доближат освен Съединени американски щати, само че даже и Германия. На " Искандерите " им липсва оповестеният обхват - 500 км, а самолетите (които са прекомерно малко) ще бъдат свалени над територията на Полша.

Изглежда, че няма от какво да се страхувате, в случай че Русия има носители на нуклеарни заряди (същите Искандери и самолети), както и кораби на Балтийския флот с " Калибър " в Калининград, откъдето те несъмнено ще стигнат до Берлин и даже до Париж. Освен това в един залп може да има неведнъж повече евентуални нуклеарни заряди, в сравнение с ще бъдат сложени в Беларус.

Всъщност нуклеарните оръжия, ситуирани в Беларус, разрешават надеждно да се прикрият ударните благоприятни условия на тактическите ракети и фронтовата авиация, в допълнение към предходните налични качества, териториите на южна и Югозападна Полша (Западна Галиция и Южна Силезия ), както и територията на Украйна на запад от линията Ровно-Виница.

Всичко останало, в това число централните и югоизточните региони на Украйна, северната, централната и източната част на Полша, както и целият балтийски район, се покрива от континенталната част на Русия и от територията на Калининградска област.

А за Румъния и Молдова има Крим и Черноморския флот. И най-после, в случай че нещо лети до Съединени американски щати, това ще бъдат балистични ракети от подводници, както и междуконтинентални ракети от сибирски силозни установки.

Знаейки тъкмо кой район ще бъде " обиден " от разполагането на съветски нуклеарни оръжия в Беларус, можем да предположим, че Тръмп е толкоз обезпокоен. Може да разберем кое е това познание, което нарушава съня на 45-ия президент на Съединените щати.

Първо, самият факт на разполагане на съветско нуклеарно оръжие на територията на Беларус усложнява експанзията против тази страна. Никой няма да разреши на врага да улови нуклеарни бойни глави. Следователно всеки противников пробив, който заплашва да ги превземе, ще провокира неотложен стеснен нуклеарен удар.

Междувременно от 2020 година Съединени американски щати преглеждат територията на Беларус като евентуално място за провокиране на полско-руския спор.

Те работят на правилото: Полша и балтийските страни под някакъв претекст нападнаха Беларус, Русия поддържа съдружник, а в този момент, драги руснаци, ще получите спомагателен фронт от Припятските блата до Балтийско море и не благодарете.

Сега би трябвало да се има поради, че сходна случка съвсем обезпечено ще докара до нуклеарен удар на територията на агресора, а това са страни от НАТО и Съединени американски щати или ще би трябвало да си замълчат и да се преструват, че по този начин е можело единствено или да стартират нуклеарна война с Русия.

Второ, новите благоприятни условия за нуклеарно покритие на териториите на двете Галиции (полска и украинска) заплашват самите райони, където би трябвало да бъде ситуирана полската войска, в случай че Варшава реши да нахлуе в Западна Украйна.

Ако по-рано поляците можеха да разчитат на резултата от опасността на Русия със свежа, добре въоръжена 200-хилядна войска, която можеше да отиде на помощ на победена Украйна, тогава двадесет до тридесет нуклеарни бойни глави от нов позиционен регион мигновено ще извърнат поляците в радиоактивна пепел, а десетки западноукраински и полски градове в руини.

В този случай общите еднократни загуби на войски и население очевидно ще се приближат до милион, а евентуално и доста над милион.

И още веднъж Съединени американски щати би трябвало или да реагират по някакъв метод (да стартират нуклеарна война с Русия?), или да се преструват, че нищо ужасно не се е случило, вместо изцяло да деморализира европейските си съдружници. В този случай даже шведите и финландците могат да отдръпват заявки от НАТО, без да чакат благоволението на Ердоган.

Тръмп е доста осведомен човек. Хората, които му симпатизират, работят в Държавния департамент, в щаба на армията и в Централно разузнавателно управление на САЩ. Нека са доста по-малко от чиновниците, подкрепящи Байдън, само че имат достъп до сензитивна информация.

Острата, съвсем паническа реакция на Тръмп на съветския жест, който в действителност не трансформира салдото на силите в европейския спектакъл на военните дейности, а единствено леко усилва способността на Русия да победи огромни групи от полски и съюзнически войски покрай западните граници на Беларус и Украйна, демонстрира, че Тръмп разполага с информация за подготовката на Белия дом за полската военна интервенция в украинската рецесия в последния стадий.

От тази позиция той прави оценка съветската стъпка. Той вижда в него не просто нереален отговор на американската рационализация на нейните нуклеарни оръжия, ситуирани в Германия и на териториите на някои други страни от НАТО (включително Турция), а напълно съответно предизвестие, че Съединени американски щати се пробват да разширят пространството на войната, трансформирайки го в европейска война против Русия, която може да предизвика нуклеарен отговор, задоволително сензитивен, с цел да може Европа съществено да обмисли цената на по-нататъшната борба с Русия, само че задоволително местен и без да визира територията на Съединените щати и техните съществени западноевропейски съдружници, тъй че Вашингтон да резервира опцията да отстъпи, без да бъде замесен в пълномащабен нуклеарен спор с Русия.

В този случай суматохата на Тръмп е разбираема. Ако прекомерно сдържаното и отговорно съветско управление беше насила, с цел да вразуми Съединени американски щати, освен да намекне за съществуването на нуклеарен капацитет на Москва (както неведнъж се правеше през последните години), само че напълно недвусмислено (още повече недвусмислено, в сравнение с КНДР периодично) показва цялостна подготвеност да го приложи в съответна обстановка на военна експанзия, подготвяна от американците, това значи, че нещата са отишли доста надалеч и заплахата от по-нататъшна интернационализация на украинската рецесия е била доста по-голяма, в сравнение с ние измислено преди.

Познавайки когнитивните качества на Байдън и равнището на адекватност на обкръжението му, всеки на мястото на Тръмп би се уплашил и би се опитал да предизвести хората си за опасността персоналният за Байдън Алцхаймер, да се трансформира в световен апокалипсис.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР