На фона на решението в общото събрание на ООН и

...
На фона на решението в общото събрание на ООН и
Коментари Харесай

Международен експерт: Русия иска да види вътрешния ни дискурс със замесването ни във взрива на моста

На фона на решението в общото заседание на Организация на обединените нации и решението ПАСЕ, които оповестиха Русия за терористична страна, България се пробва да бъде част от интернационалната общественост, която по всякакъв начин се пробва да се опълчи на съветската експанзия в Украйна.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria специалистът по интернационалните връзки Боян Хаджиев във връзка неналичието на покана към посланиците на Русия и Беларус за откриването на 48-то Народно заседание.

В последна сметка да не забравяме и че сме оповестени за неприятелска страна от Русия и това също има своето въздействие.

 
Има накъде да ескалират нещата, може и по-сериозни ограничения да бъдат подхванати от българската страна с опит да защитим суверенитета си. Като цяло вървим в една малко по-снишена и умерена позиция.
Твърде рано е Зеленски да приказва още в първия ден от съставянето на новото национално заседание. Това би дало спомагателен коз на партиите, които са антиукраински настроени.

Една от главните уязвимости на въздействието на Русия в България е това, че нашият военно-промишлен комплекс е съществено подвластен от Русия. Ако изпратим военна помощ към Украйна и получим за това съвременно оръжие, би ни помогнало да се откъснем от това въздействие.

Със замесването ни във взривяването на Кримския мост, Русия цели дестабилизация на България. Да види вътрешния дискурс – да се преброят силите, кой на коя страна би застанал.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР