На фона на разследването за отравянето на бившия руски шпионин

...
На фона на разследването за отравянето на бившия руски шпионин
Коментари Харесай

Руски военен обвини Лондон, че провежда експерименти с химическо оръжие

На фона на следствието за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, за което Лондон упрекна Москва, руски боен упрекна Англия, че организира опити с химическо оръжие. 

Обвинението насочи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана Игор Кирилов. 

По думите му опитите с химическо оръжие се организират в лаборатория " Портън Даун ", която " по щастлива случайност се намира на няколко километра от Солсбъри ". 

" Общоизвестен факт, приет от държавното управление на Англия през 2006 година, е провеждането на опити със зарин върху Роналд Медисън и още 360 души ", добави Кирилов, представен от РИА Новости. 

Той изясни, че " Портън Даун " е свръхсекретен обект, който публично се занимава с утилизация на остарели мостри и с осъществяване на опити под предлога да се изработят защитни средства против въздействието на химическо и биологично оръжия. 

Кирилов сподели още, че неотдавна отделените от английското държавно управление 50 млн. паунда за лабораторията може да са отишли и точно за заличаване на " Новичок ". 

Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровено с нервнопаралитично вещество в английския град Солсбъри, а Лондон упрекна за отравянето Русия. 

Москва разгласи в отговор, че в страната няма химическо оръжие, защото е унищожено под контрола на интернационалните наблюдаващи. 

По-рано днес директорът на Департамента по въпросите за неразпространение и надзор на въоръжението към съветското външно министерство Владимир Ермаков съобщи, че отравянето на Скрипал е или атентат, или режисура на Англия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР