На фона на разпространяващия се коронавирус и руснаците започнаха да

...
На фона на разпространяващия се коронавирус и руснаците започнаха да
Коментари Харесай

Елдата и презервативите са сред петте най-купувани стоки в Русия

На фона на разпространяващия се ковид и руснаците започнаха да се презапасяват. Франс прес изготви лист, включващ пет от стоките, които се купуват с приоритет в Русия. Оказва се, че елдата и презервативите са измежду най-търсените артикули от руснаците в условия на ограничаващите ограничения поради пандемията.

Елдата се употребява за всички типове зърнени каши и е част от обичайна кухня в Русия. Освен това е трайна храна. Още когато Москва разгласи първите ограничения против ковид, стартира и изкупуването на продукта от магазините. Търговци регистрират до 2,5 пъти растеж в продажбите на варивото. А цената му е скочила с 2,8 на 100.

Ограничителните ограничения ще обезпечат на съветските жители повече време, което да прекарат с околните си. Докато в Европа и Америка се презапасяваха с тоалетна хартия, а оттатък океана се редят и сега на опашки за оръжие, народопсихологията в Русия е друга и там продажбите на „ артикули за възрастни “ скочиха през март с 300 %. Само от 14 до 17 март продажбите на презервативи и лубриканти се усилват с над 100%. Голямо е търсенето и на еротични тоалети и секси долни дрехи.

Търговците на електроника също са удовлетворени. Мнозина руснаци минават на работа от у дома и надлежно се нуждаят от домакински офис. Така че има растеж при продажбите на компютри, монитори и мобилни телефони. Експерти считат, че това се дължи и на курса на рублата, която е изгубила 20 на 100 от стойности си тази година.

Руснаците постоянно складират през зимата храна на балкона, с цел да не се скапе. Този март донесе в Русия извънредно топло време, изискващо хладилници и фризери. С оглед растящите покупки на нетрайни хранителни запаси такива уреди се поръчват двойно по-често.

Според рекомендациите на доста учени за ролята на чесъна и джинджифила в предпазването от ковид, търсенето на чесъна набъбна с 30% през март, усили се и цената – с 11%.

От СЗО обаче публично оповестиха, че макар потребните свойства на чесъна, не е потвърдено, че той защищава от COVID-19. /tribune.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР