На фона на разпространението на коронавируса в Германия, Берлин не

...
На фона на разпространението на коронавируса в Германия, Берлин не
Коментари Харесай

Bild: Немски лекар в шок от бездействието на Берлин на фона на пандемията от коронавируса

На фона на разпространяването на ковид в Германия, Берлин не е обезпечил нужните доставки на здравно съоръжение на лекарите, оплаква се немският доктор Щефан Хьоне в изявление за Bild.

Според него управляващите на страната са неактивни, пренебрегвайки същинската степен на бедствието. В същото време те се преструват, че всичко е наред и ще бъде още по-добре, написа "Поглед инфо ".

Сега желаеме да поговорим с различен доктор, а точно практикуващият терапевт Щефан Хьоне от Вандлиц. Преди няколко дни, когато огнището на ковид не беше толкоз огромно, колкото в този момент, ние към този момент говорихме с него. Тогава в клиниката към този момент липсваха доста неща. Д-р Хьоне, по какъв начин сте през днешния ден, когато коронавирусът се е популяризирал толкоз доста, в това число тук, в Берлин и Бранденбург?

ЩЕФАН ХЬОНЕ, общопрактикуващ доктор: Първо, бих желал да изкажа своята признателност. След последния ни диалог доста хора ме поддържаха. Те започнаха да подаряват маски и с помощта на това успяхме да изкараме тези седмици.

Освен това ми споделиха къде мога да ги поръчам самичък. За страдание, към момента съм шокиран от това по какъв начин това държавно управление се пробва да се оправи с бедствието и от това, което узнах през днешния ден на конференцията на държавното управление. Че всичко сякаш е добре и ще бъде още по-добре.

В реалност това не е по този начин. Все още не сме получили маски за отбрана на FFP3 от политиците. Сега те дефинират какъв брой би трябвало да бъдат закупени. И идната седмица наподобява, че първите доставки на тези маски би трябвало да дойдат посредством Асоциацията на здравната каса. Дотогава доста от моите сътрудници евентуално към този момент ще пропуснат тези средства.

Става въпрос за такава маска и такива очила. В допълнение, ние чакаме в нашата клиника от няколко седмици доставката на средства за стерилизация на ръцете, които в никакъв случай не ни доближават. И когато резервираме поръчката за доставка на дезинфектанти, нищо не се изпраща като сурогат.

Днес на конференция на немското държавно управление беше казано, че този проблем към този момент е решен, че към този момент ще може да се създават дезинфектанти, употребявайки механически алкохол, само че нищо не доближава до клиниките.

Струва ми се, че на тази рецесия й липсва управление. Здравните отдели в разнообразни области споделят разнообразни неща. Като част от рецесията с ковид, пациентите, които живеят в една област и работят в друга, се съветват по друг метод.

Терапевтите би трябвало да изяснят тези проблеми за доста хора и ние не получаваме никаква поддръжка във връзка с връзката с пациентите. Напротив, пациентите не се доверяват на здравните отделения, които не престават да отхвърлят да организират по-обширни проби, да вземем за пример за тези, които към момента нямат признаци, само че които демонстрират безпокойствие.

Според мен като част от тази рецесия не организираме задоволително проби, с цел да разберем по какъв начин се популяризира вирусът.

Продължаваме да следим единствено веригите на разпространение на инфекцията, макар че към този момент беше казано, че 60–70% от популацията може да се болести.

Можем да разчитаме единствено на закъснение на разпространяването на заболяването, а не на определяне на цялостен надзор. Вчера ръководителят на СЗО Хебрейесус сподели, че е доста евентуално и доста действително коронавирусът да продължи да се популяризира. Той сподели, че са нужни огромни ограничения от страна на всички държавни управления. Няма време да чакаме или да вършим нещо друго. Необходимо е да действаме, а не виждам никакви дейности от страна на нашите политици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР