На фона на ръст на ипотечни кредити и непрозрачен кредитен

...
На фона на ръст на ипотечни кредити и непрозрачен кредитен
Коментари Харесай

Експерти разкриха какво става на пазара на имоти и предупредиха: Брокерите лъжат и мамят!

На фона на растеж на ипотечни заеми и непрогледен кредитен пазар, специалисти съпоставят събитията на имотния пазар с тези през 2005 година - 2008 година, когато се случи така наречен " заможен взрив ". Темата с пазара на жилища в страната разясниха в утринния блок на Bulgaria ON AIR финансовият анализатор в " Моите пари " Иван Стойков и мениджърът в организация за недвижими парцели Калоян Богданов. " Има задържане на некачествените парцели, към които няма действителен интерес, с цел да вървят цените нагоре ", сподели Калоян Богданов.

" Национален осигурителен институт спря да разгласява цените на парцелите по градове от няколко години. Трудно е да се ориентираш в мамента какво се случва на пазара на парцели. Препоръчваме хората да се обръщат към експерти, с цел да схванат какво и къде може да се купи и продаде и на каква цена ", посъветва още той. Финансовият анализатор Иван Стойков предизвести, че има спекуланти, неточни организации, купувачи и продавачи, само че ги назова " част от играта ".

Според сътрудникът по недвижими парцели Калоян Богданов, с изключение на в София, Пловдив, Варна и Бургас, пазарът върви на горе интензивно и в по-малките градове. " Индустрията се развива, това води до търсене на работна ръка, която към този момент е с много по-високи заплати и търси парцели ", осведоми Богданов. Той уточни още, че София, Варна и Бургас стават огромни туристически центрове, поради нискотарифните самолетни компании, които водят десетки туристи, нуждаещи се от краткосрочни наеми. Според него тази наклонност води до понижаване на броя на жилищата на пазара, като наемите са се повишили с до над 20% в някои квартали на столицата. Според финансовия анализатор Иван Стойков, за идващите 3 месеца не се чакат основни промени на лихвените равнища по заемите, като процентите ще се движат към актуалните, с дребни отклонения.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР