На фона на продължаващите сблъсъци между израелската армия и силите

...
На фона на продължаващите сблъсъци между израелската армия и силите
Коментари Харесай

Military Watch: Може ли Хамас неволно да изиграе централна роля в поражението на Украйна?



На фона на продължаващите конфликти сред израелската войска и силите на Хамас, продължаващата атака на паравоенната група против израелските сили наподобява все по-вероятно да повлияе доста освен на международните цени на петрола, само че и на изхода от продължаващата руско-украинска война.


Недостигът на боеприпаси в Израел и предходните дейности на Съединените щати да изтеглят муниции, съхранявани там, с цел да ги дарят на Украйна, подхраниха към този момент възходящата съпротива във Вашингтон, изключително в границите на Републиканската партия, против продължаващата поддръжка за украинските военни старания в мащабите от последните 20 месеца.

Вместо това бяха издигнати апели за пренасочване на оръжие към Израел. След като украинските флагове, показвани в западния свят в символ на взаимност, започнаха да се заменят с израелски, от забележителности като Бранденбургската врата и кулата на Блумбърг до разнообразни медийни уеб сайтове, офанзивата на Хамас има капацитета съществено да подкопае способността на Киев да продължи военните си старания.

Това се случва в миг, когато украинските сили са разколебани от месеци на несполучливи офанзиви и скорошни жертви, изчислени в десетки хиляди, и с прогнози, че неуспехът на скъпата и финансирана от Запада атака единствено ще ускори в допълнение апелите за преоценка на спомагателната помощ.

Докато Израел към този момент получи американски ракети-прехващачи за своята система за противовъздушна защита " Железен купол ", възможна израелска всеобща атака с сухопътни сили в ръководената от Хамас Ивица Газа ще изисква доста от същите типове оръжия като тези, които сега се дават на Украйна.

 

Докладите на CNN демонстрират, че Пентагонът инструктира производителите в региона на защитата да ускорят осъществяването на съществуващите израелски поръчки и „ работи непрекъснато … за идентифициране на спомагателни ресурси от муниции по света и по какъв начин бързо да ги реалокира в Израел “.

Предупрежденията на израелското държавно управление за „ продължителна “ военна акция против Хамас демонстрират, че ще са нужни огромни доставки на муниции, като Тел Авив даде обещание да „ унищожи “ милицията и политическата формация, което доста евентуално ще изисква наземни интервенции.

 

Атаките на Хамас от 7 октомври краткотрайно оставиха израелските сили в хаос, като завладяването на военни бази сложи огромни арсенали, в това число бойни танкове, в ръцете на въоръжените групи. Кадри от удари с дронове на Хамас също демонстрират дейно потребление на въздушна мощност, в това число за заличаване на израелски танкове Merkava IV и други бронирани средства.

Със стотици военни транспортни средства и други активи, които към този момент са хванати от Хамас, степента, до която загубата на активи е лимитирала в допълнение израелския боеприпас, остава неразбираема. Значителната опция милициите на Хизбула да се намесят, с цел да предотвратят или употребяват израелска сухопътна атака в Газа, като нейните сили могат да се похвалят с благоприятни условия с порядък по-голям от този на Хамас, в допълнение усилва натиска върху израелската защита.

Тъй като управлението и медиите на Хамас рядко показват мнение за политиката отвън нейния непосреден район на интервенции, е малко евентуално групировката да е възнамерявала интервенциите ѝ да имат по-широко геополитическо влияние или да попречват геополитическите позиции на Украйна или НАТО.

Въпреки това моментът на нападението, съвпадащ с възходящите несъгласия в Америка към помощта за Украйна, значи, че тя има капацитета да означи повратна точка за източноевропейските военни старания - последици, които евентуално надалеч надвишават тези, които се усещат в Близкия изток или за личната идея на Хамас.

Във време, когато Украйна наподобява във все по-лоша позиция за реализиране на военните си цели, отклоняването на помощта за Израел би осигурило алтернатива за избавяне на лицето на Западния блок - да понижи вложенията си в спора и да притисне Киев да се върне на масата за договаряния.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР