На фона на продължаващите антиправителствени протести в Беларус президентът пристига

...
На фона на продължаващите антиправителствени протести в Беларус президентът пристига
Коментари Харесай

Президентът на Беларус е на посещение в Русия днес

На фона на продължаващите антиправителствени митинги в Беларус президентът идва на работно посещаване в Русия през днешния ден , заяви БГНЕС. В Сочи той ще се срещне с съветския президент Владимир Путин. От пресслужбата на Кремъл оповестиха, че двамата водачи ще обсъдят стратегическото партньорство сред Русия и Беларус , в това число вероятностите за усилване на интеграционните процеси в границите на Съюзната страна.
Лукашенко ще изиска от Кремъл освен политическа, само че и икономическа поддръжка под формата на заеми и евтини газ и нефт. Това съобщи за БНР беларуският политолог Александър Класковски, който предвижда, че Москва ще упорства да придобие в подмяна доходоносни беларуски активи. „ Струва ми се, че Москва ще се опита в този момент да навлезе по-сериозно в беларуската стопанска система, да заеме командните височини, а който командва стопанската система, той командва и политиката. Тогава за Москва ще е по-лесно да движи по беларуската политическа шахматна дъска едни или други фигури “, сподели той.
 Потвърждение от Кремъл: В понеделник Путин и Лукашенко се срещат Потвърждение от Кремъл: В понеделник Путин и Лукашенко се срещат
Визитата на беларуския президент Александър Лукашенко в Русия за диалози с президента Владимир Путин ще се състои на 14 септември, за...
Владимир Путин призна президентските избори в Беларус за законни. Той съобщи, че по молба на Лукашенко е основал запас от чиновници на съветските силови структури, които са подготвени да заминат за Беларус, в случай че се наложи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР