На фона на продължаващи протести, Италия одобри пакет от мерки

...
На фона на продължаващи протести, Италия одобри пакет от мерки
Коментари Харесай

Италия отпуска 5.4 млрд. евро за най-засегнатите от мерките срещу коронавируса

На фона на продължаващи митинги, Италия утвърди пакет от ограничения в поддръжка на бизнеса, обиден от новите ограничавания, ориентирани към прекъсване на ковид.

Помощта ще е 5 милиарда и 400 милиона евро и ще включва безплатни средства, данъчни облекчения и спомагателни средства за краткотрайни схеми при редуциране, заяви министър председателят на страната Джузепе Конте.

Правителството даде обещание, че няма да се повтарят закъсненията с идването на финансова помощ за бизнеса, както се случи по време на първата вълна на пандемията напролет и парите ще стигнат до нуждаещите се още в средата на ноември. Последният пакет от помощи включва 2,4 милиарда евро еднократни заплащания в интерес на 460 000 компании, данъчни заеми за наеми и отпадане на заплащането на жилищния налог, изискуем през декември, заяви икономическият министър.

Докато Конте обявяваше новите финансови тласъци, стачкуващи се събраха на близкия площад Пиаца дел Пополо, с цел да стачкуват против рестриктивните мерки за бизнеса. На някои места не престават конфликтите в Северна Италия. Обществото недоволства от новите ограничения против разпространяването на инфекцията. Срещу чиновници на реда бяха хвърляни бутилки и бомбички. Униформените използваха водни оръдия, с цел да разпилян събралото се голям брой.

В опит да ограничи новият гърмеж на пандемията, в неделя Конте подреди питейните заведения и заведенията за хранене да затворят до 18 часа., работа стопираха също спортни зали, кина и басейни. Всичко това се случва на фона на нови 22 000 инфектирани през последното денонощие, като за първи път Италия записва над 200 смъртни случая за един ден от средата на май.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР