На фона на предстоящите президентски избори в САЩ, сега е

...
На фона на предстоящите президентски избори в САЩ, сега е
Коментари Харесай

Време е САЩ и Европа да закърпят отношенията си

На фона на идните президентски избори в Съединени американски щати, в този момент е положително време сътрудниците от двете страни на Атлантическия океан да закърпят връзките си. Това съобщи някогашният еврокомисар по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом, съобщи Си Ен Би Си.

През последните години Белият дом и Европейският съюз влязоха в спор по редица тематики, в това число интернационалната търговия, външната политика и данъчното облагане,

Въпреки това, до момента в който Съединени американски щати се готвят за гласоподаване през ноември, тези разлики могат да бъдат преодолени, счита Малмстрьом, която е претендент за общоприет секретар на Организацията на икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

„ Въпреки че сега съществува известно напрежение, ние би трябвало да опитаме да изправим и заздравим връзките сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, без значение от това кои ще се настани в Белия дом след изборите през ноември “, съобщи тя пред Си Ен Би Си.

Малмстрьом заемаше поста на еврокомисар по търговията сред 2014 и 2019 година, като в този интервал тя опита да контракти широкообхватни съглашения със Съединени американски щати под управлението на бившия президент Барак Обама. Постигнатият прогрес обаче бе премахнат с изборната победа на Доналд Тръмп през 2016 година

Оттогава до през днешния ден европейските старания за реализиране на нови търговски покупко-продажби със Съединени американски щати удрят на камък.

„ Сигурна съм, че Европа, страната от която пристигам (Швеция) и Организацията за икономическо сътрудничество и раз, могат да си сътрудничат със Съединени американски щати “, сподели Малмстрьом, като добави, че метода към Вашингтон ще бъде друг според от това кой се намира в Белия дом.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР