На фона на поскъпването на енергоизточниците и по-малките количества дърва

...
На фона на поскъпването на енергоизточниците и по-малките количества дърва
Коментари Харесай

Зачестяват нарушенията с дърва за огрев в Югозападна България

На фона на повишаването на енергоизточниците и по-малките количества дърва в складовете зачестяват нарушаванията, свързани с противозаконна сеч и незаконното транспортиране на дърва за огрев в Югозападна България.

Служителите на локалните горски стопанства са конфискували стотици кубици дърва. Само за последните три дни са арестувани три автомобила, от които два товарни. Кражбите най-често се правят от систематични извършители или служащи в горите.

Инж. Юлий Сираков от ЮЗДП съобщи, че има леко завишение на нарушаванията по отношение на предходната година. „ Само за последните три дни чиновниците на ЮЗДП са задържали три автомобила, натоварени с дърва за огрев. Задържали сме 22 автомобила от началото на годината до сегашния миг. Броят на актовете, формирани на нарушителите, са 326. Една от аргументите е основаният недостиг и забележителното завишаване на цените по отношение на предходната година ", уточни той.

Служителите от териториалните поделения сформират актове, които след едноседмичен период се дават на районните шефове за издаване на наказателни постановления. Когато се касае за по-големи мащаби или по-ценни дървесни типове, се уведомяват непосредствено контролните органи, изясни още инж. Сираков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР