На фона на политическото напрежение в съседна Беларус в Литва

...
На фона на политическото напрежение в съседна Беларус в Литва
Коментари Харесай

В Литва започна военно учение с участието на 950 войници от НАТО

На фона на политическото напрежение в прилежаща Беларус в Литва през днешния ден стартира двуседмично военно обучение с присъединяване на близо 950 военнослужещи от 10 страни от НАТО, оповестява Българска телеграфна агенция.

Наред с литовските войски в учението за противовъздушна защита, под наименование "Тобрук Легаси 20 ", се включват военни подразделения от Франция, Полша и Съединени американски щати, заяви литовската войска.

Целта на маневрите, които по график би трябвало да продължат до 25 септември, е да се усъвършенства съдействието сред въоръжените сили на страните от НАТО в наземната противовъздушна защита. За тази цел съдружниците краткотрайно са разположили няколко системи за противовъздушна защита в Литва.

Учението "не е обвързвано с никакви настоящи събития в района ", се споделя в известие на командването на силите на Съединени американски щати в Европа. Маневрите обаче протичат на фона на продължаващи всеобщи митинги в Беларус против избирането на президента Александър Лукашенко на противоречиви избори при започване на август. Нови подразделения на американската войска неотдавна дойдоха в Литва за няколко военни учения, планувани за есента.

Лукашенко упреква НАТО, че разполага войски по границата с Беларус. Алиансът отхвърля тези изказвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР