На фона на пандемията от коронавирус от туристическия бранш все

...
На фона на пандемията от коронавирус от туристическия бранш все
Коментари Харесай

Българските туристи са спасили летния сезон по родното Черноморие


На фона на пандемията от ковид от туристическия отрасъл въпреки всичко са удовлетворени от Сезон 2020. Невъзможността да се пътува в чужбина и рестриктивните мерки в гръцките курорти, привлякоха най-много българските и румънските туристи.

" Средностатистическият български екскурзиант посещаваше дребни фамилни хотели, жилища и частни вили, които изключително през месец август запълняемостта им беше на 100%, до момента в който огромна част от огромните ол инклузив хотели даже не отвориха порти през този сезон ", споделя Христина Славова, Регионална туристическа камара-Бургас пред Българска национална телевизия.

Хотелиери в Слънчев бряг, които главно разчитат на задграничен поток от туристи от Англия, Израел и Русия, признават, че първите месеци са работили на загуба. Според Христина Славова към 80% е спадът за всички задгранични пазари.

В съпоставяне с предходната година загубите са към 60-70% при мен особено, казва    Веселин Налбантов, притежател на хотел в Слънчев Бряг.

В същото време множеството хотели в Поморие са работили на цялостен потенциал, само че и тук сезонът е почнал чак в средата на юли. " Липсваха туроператори, проведените туристи. Доволни сме, че се върнаха постоянните ни посетители. Заложихме най-много на качеството, на обслужването и на хигиената ", споделя  Диляна Цонева, шеф на хотел.

На 10-ти октомври по Южното Черноморие е плануван последният под наем полет. Според данни на Регионалната туристическа камара с 80% по-малко са чартърните полети за месец август спрямо предходната година.

" Предизвикателствата са доста огромни по какъв начин ще успее този неработещ бизнес и ще успее ли да оцелее през идващия зимен сезон, да си покрие разноските, с цел да може вероятно да отвори порти през идващия сезон ", добавя  Славова.

Туроператори регистрират, че единствено 20% от анулираните резервации през този летен сезон са трансферирани за идната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР