На фона на пълната изолация и извънредното положение няколко кражби

...
На фона на пълната изолация и извънредното положение няколко кражби
Коментари Харесай

Крадци поругаха църква в благоевградско село

На фона на цялостната изолираност и изключителното състояние няколко обири в последните седмици разбуниха духовете в благоевградското село Селище.

Престъпленията там са разнородни, като се протяга ръка общо взето на всичко - на черкви, на домове и на аграрни култури, оповестиха от Нова тв.

Местните поданици са сигурни, че кражбите са дело на хора, които търсят издръжка в изискванията на тежка рецесия.

В Селище дребните обири почнали при започване на март. Тогава незнаен причинител протегнал ръка на дребен крайпътен параклис. Задигнал 5 икони.

“Не мога да си го обясня, това са дребнави хора, какво ще изкара като ги продаде, какво ще изкара, няма ли до каква степен да стигна, та да купя крадени икони или каквото и да е от черквата”, разяснява кметът на с.Селище Валери Байрактарски.

Параклисът нормално оставал отключен - с цел да може всички преминаващи да влизат вътре.
„ Там и денем си работи, щото е пусто, изключително в този момент и придвижване няма. Лапета, кокошкарска работа. Сигурно са пили и им е пристигнала храброст да го създадат “, разясняват жителите и кметът.

С кражба се сблъскал и Асен Ерделски от Селище. Той закупил дръвчета, с цел да основава орехова градина. Но една заран отивайки на равнищата видял, че са останали единствено дупките. Дръвчетата били извадени.
„ Те са нарязани и са особено са обработени. И като пръсках видях, че ги няма. До една две години ще ги типа някъде посадени. Нямам визия дали става дума за едини човек “, споделя Асен.

А преди няколко седмици в селото записали и друга кражба, този път от частен дом - до момента в който стопанинът бил в болница, крадците влезнали и откраднали към 4 хиляди лв.. И макар проблемите в Селище полицията в Благоевград регистрира осезателен спад на закононарушенията от началото на изключителното състояние. Дори има дни, в които нарушавания на закона изобщо не се случват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР