На фона на оптимистичните икономически показатели, положителните нагласи за потенциално

...
На фона на оптимистичните икономически показатели, положителните нагласи за потенциално
Коментари Харесай

Ето какво трябва да знаят инвеститорите по време на бума на фондовия пазар

На фона на оптимистичните стопански индикатори, позитивните настройки за евентуално понижаване на лихвените проценти на Федералния запас и повишението на потребителското доверие фондовите пазари доближиха нови върхове през януари.

Миналия петък S&P 500 и Dow Jones Industrial Average доближиха невиждани върхове. Брайън Левит, световен пазарен пълководец в Invesco, акцентира в петъчната си записка, че макроикономическият пейзаж е претърпял обилни промени от последния връх на S&P 500 през януари 2022 година, белязан от събития като нахлуването на Русия в Украйна и нарасналото напрежение в Близкия изток.

Въпреки тези световни провокации американската стопанска система съумя да избегне рецесията, инфлацията се забави от над 9% до към 3%, а потребителите и специалистите стават все по-оптимистични. Левит твърди, че достигането на нови върхове на фондовите пазари не би трябвало да бъде причина за безпокойствие или изненада.

Според него има три съществени извода, които вложителите би трябвало да създадат, с цел да интерпретират тези скорошни пазарни придвижвания:

Акциите плануват бъдещето

Левит акцентира, че междинните стойности на фондовия пазар не демонстрират ” държание. Вместо да се връщат към дълготрайна междинна стойност, акциите демонстрират какво следва за американската и международната стопанска система.

Той допуска, че в случай че някой има вяра, че изискванията за множеството хора по света ще се подобрят, а новаторските предприятия ще процъфтяват, тогава упованията са пазарите да имат възходяща наклонност за продължителни интервали.

Ограничените акции водят до множеството облаги

Макар че 10-те най-големи акции в S&P 500, в това число Великолепната седморка, се търгуват при исторически високи оценки, по-голямата част от показателя не е по този начин.

Левит твърди, че новите върхове сами по себе си дават лимитирана информация и че е по-проникновено да се съпоставя цената на показателя с фундаменталните характерности (печалби, продажби, счетоводна стойност) на съставляващите го компании. Извън водещите 10 акции, останалите 490 се търгуват при “ “.

Честа поява на върхове на фондовия пазар

Противно на общоприетото разбиране, рекордните стойности на фондовия пазар не са необичайност. Левит съобщи, че по данни на Bloomberg, S&P 500 е достигнал 1,176 нови върхови стойности от стартирането си през 1957 година, което прави приблизително по един нов връх на всеки две седмици. Той твърди, че историческите трендове допускат, че вложителите би трябвало да чакат пазарът да доближи голям брой нови върхове през целия им капиталов живот, даже в случай че пътуването не постоянно е елементарно.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР