На фона на невижданите цени на тока в цяла Европа,

...
На фона на невижданите цени на тока в цяла Европа,
Коментари Харесай

Бизнесът у нас трудно преминава към зелена енергия

На фона на невижданите цени на тока в цяла Европа, у нас страната с месеци бави прекосяването на бизнеса към различна зелена сила поради тромави процедури.

Неголям цех в Пещера, които създава обувки, от скоро създава и ток – слънчев, за лични потребности.

Инвестицията в личен ток избавя предприятието във времена, когато цената на индустриалния ток чупи върхове и предприятията са на ръба.

Разходът за слънчев ток е би трябвало да се върне за 6-7 години. Но при днешните цени на силата, личният ток се трансформира в джакпот за предприятието, в което се трудят 48 служащи.

Токът в този цех не се съхранява, няма акумулатори. Излишъците отиват в мрежата, а дефицитът в дните без слънце през зимата надлежно се компенсират от мрежата. В слънчеви дни продават на енергото, в неприятни дни – купуват назад.

Зеленият ток е решение за завода на Ремзи Ингилизов, само че не и за всяка промишленост. На него не му се е наложило да влага в акумулатори, което доста би оскъпило тока.

През зимата соларите дават към 30% от нужната сила на завода, по тази причина шоковото повишаване на тока се отразява и на завода в Пещера.

У нас страната забавя оптимално процеса по прекосяване към зелена сила с тежка администрация, преди да се пусне инсталацията на документи.

В по-големите общини лишава към година, с цел да проработи на документи сходна апаратура.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР