На фона на масовата истерия около новата зараза COVID-19, китайският

...
На фона на масовата истерия около новата зараза COVID-19, китайският
Коментари Харесай

Паниката - по-опасна от самия вирус

На фона на всеобщата нервност към новата болест COVID-19, китайският президент през днешния ден разгласи успокояваща вест - че, епидемията на ковид е на процедура овладяна и се следи превръщане на наклонността в Ухан и Хубей. У нас пък 8-те проби, които се чакаха да излязат от Габрово и Плевен, за благополучие излязоха негативни.

Китайският президент: Епидемията на ковид е на процедура овладяна

Така пациентите у нас с позитивни проби остават четирима.

Актуална информация не престават да оповестяват заран и вечер на постоянните брифинги пред ВМА.

Междрувременно в обществените медии се прокрадват и апели за утешение да не се поддаваме на суматоха.

„ Ако не сте в Китай или не сте го посетили неотдавна, това би трябвало да отстрани 94% от Вашата загриженост”, успокоява доктор Веселин Йолов от Министерство на вътрешните работи болница в София в статистика, която разгласява в профила си във Фейсбук.

"Ако в действителност сте инфектирани с ковид, това към момента не е причина за суматоха, тъй като:
81% от случаите протичат в лека форма.
14% от случаите са умерени.
Само 5% от случаите са сериозни.

Това значи, че даже и да се болестите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него. ", написа още доктор Веселин Йолов.



Същевременно ръководителят на партията на българските мъже Росен Марков прикани софиянци да не се поддават на страха и суматохата след първите регистрирани у нас случаи на ковид.

"Паниката е по-опасна за популацията от самия вирус " счита Марков. След Варна и София, акцията продължава и в други градове.

Според статистиката 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от ковид, 26 283 души са умряли от рак. Други 24 641 души са издъхнали от сърдечни болести, а 4300 души от диабет.

Епидемията от COVID-19 ще остане емблематична за 2020 година. Но през 2005 година такава беше опасността от птичи грип; през 2009 година - свински грип; през 2014 година - виросът Ебола, а през 2016 г - виросът Зика.

Според редица здравни специалисти смъртността от ковид е доста по-ниска, в сравнение с тази при елементарния грип. Усложненията от него всяка година убиват сред 290 000 и 650 000 души, сочат формалните данни на Световната здравна организация.

Да си напомним, че и ограниченията взети досега от власите са съществени и невиждани.

Комарите убиват 2740 души всеки ден! Хората убиват 1300 души всеки ден! Змиите убиват 137 души всеки ден!

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/analizi-i-komentari/isteriyata-v-blgariya-s-koronavirusa-da-spre-zashcho-zaradi-4-bolni-zhertvame-7-miliona_news731904.html?fbclid=IwAR3SJUrCoKeiIVBb3kkgJAvtOd2yYQ6xoha9vWotM4wXnPv4NOCaMvLgJY8 Комарите убиват 2740 души всеки ден! Хората убиват 1300 души всеки ден! Змиите убиват 137 души всеки ден!

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/analizi-i-komentari/isteriyata-v-blgariya-s-koronavirusa-da-spre-zashcho-zaradi-4-bolni-zhertvame-7-miliona_news731904.html?fbclid=IwAR3SJUrCoKeiIVBb3kkgJAvtOd2yYQ6xoha9vWotM4wXnPv4NOCaMvLgJY8
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР