На фона на кризата, създадена от засядането на един от

...
На фона на кризата, създадена от засядането на един от
Коментари Харесай

Норвегия изгражда първия плавателен тунел под планина в света

На фона на рецесията, основана от засядането на един от най-големите контейнеровози в Суецкия канал, Норвегия реши да даде зелена светлина на различен план, още веднъж обвързван с канал за морско корабоплаване. Но с това евентуално ще се трансформира в пионер световно.
Причината е, че този канал в действителност ще е тунел и ще е първият в света, построен под планина. Той ще се намира на полуостров Стадхавет в северозападната част на страната, където земната маса разделя Норвежко море от Северно море.
Цената на плана, определян като "инженерно знамение ", ще е към 330 млн. $, а дължината му ще е малко над 1.5 км., защото той ще се намира в най-тясната част на полуострова. Времето, належащо за завършването на плана, ще е до четири години, а се чака построяването му да стартира през 2022 година
"Този план се възнамерява от десетилетия ", сподели Терйе Андресен от Норвежката брегова администрация, който е краткотрайно изпълняващ длъжността управител на плана.
"Много сме щастливи, че най-сетне ще можем да стартираме построяването му в границите на идната година ".
Причината толкоз дълго време да се обмисля сходно начинание е, че крайбрежията край Стадхавет са най-буреносните в цялата страна, като тежките урагани се комбинират с рисковите течения и нападателни приливи и отливи.
Заради неподходящото време, корабите, плаващи в района, постоянно би трябвало да са закотвени в пристанищата, защото не могат да се движат.
Всички тези проблеми на района ще бъдат позволени с построяването на тунела, който ще форсира превоза и е подкрепи доста промишлеността.
Въпреки че по света и в този момент съществуват плавателни тунели, те могат да поемат единствено потенциала на дребни съдове. Това, което ще направи плана в Стадхавет неповторим, е, че през нещо ще могат да минават и огромни кораби, написа money.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР