На фона на горещите юлски дни 17-и ден жителите на

...
На фона на горещите юлски дни 17-и ден жителите на
Коментари Харесай

Кошмар: 17 дни десетки семейства са без вода в Старо село

На фона на горещите юлски дни 17-и ден жителите на пернишкото Старо село са без вода. Пресъхналите чешми в дома на Стефан Куцов го принуждават да търси опция. Всяка заран 61-годишният мъж изминава половин километър, с цел да си изпълни вода.

" С тази количка и 4 туби вървя, на 100 метра има една чешмичка ", споделя Куцов. " Кажете ми по какъв начин да се изкъпя, в Африка не живеят по този начин съгласно мен ", пита той. 

В къщата на Фронка Ботева вода няма от края на юни. Разказва, че въпреки всичко е щастливка, тъй като има бунар, а за битовите си потребности разчита на слънчева вода. " Така живееме – горещина, некъпани, недомити, недопрани ", споделя Ботева.

Капка вода няма и в дома на Мартина Дикси. Жената признава, че е същинско предизвикателство да отглежда едногодишния си наследник в сходни условия.

" Просто това не е същинска обстановка, аз към момента нямам доверие, че толкоз време нямаме вода. Постоянно звъня на институциитие и пущам тъжби, тъй като считам, че в случай че доста ги натискаме, някой ще отговори, макар че тук сте и вие, тук сме и ние и сме в безусловно същата обстановка 17 дни по-късно ", уточни тя.

А в Старо село е обиден и бизнесът, споделя Ирина Славова, притежател на заведение. " Не мога да затворя през днешния ден, на следващия ден да отворя. Губиш клиенти и това своенравие се отразява на бизнеса ", споделя тя. 

Пред Нова тв кметският наместник на селото изясни, че към момента не ясно каква тъкмо е повода за безводието.

" Водата не може да се качи до резервоара, т.е. от това ремонтирано място до резервоара или има някакъв теч, или някъде се губи водата ", заяви Таня Дрехарска, кметски наместник на Старо село.

Въпреки настояването на хората, към този момент три седмици в селото няма водоноска. Причината – персонални задължения на кметицата: " Нищо не направих, тъй като бях в отпуска ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР