На фона на главоломно растящи печалби банките в България продължават

...
На фона на главоломно растящи печалби банките в България продължават
Коментари Харесай

Появи се нова банкова такса

На фона на стремглаво растящи облаги банките в България не престават да подвигат таксите. Нещо повече, измислят си и нови мотиви да " сурвакат " клиентите. Сред последните " нововъведения " е таксата " уикенд " на Пощенска банка. Тя ще влезе в действие от 10 май и ще е в размер на 2 лв.. Ще засегне всеки, който реши да посети офис на банката в почивен или в празничен ден, писа в. " Сега ". 

В събота, неделя, празнични и неприсъствени дни двата лв. ще се прибавят към другите такси за обслужване на гише - при внасяне или изтегляне на пари, при продан на валута и т.н.

Освен това Пощенска подвига от 25 на 49 стотинки таксата за заплащане на локални налози и такси през мобилното банкиране. 

Централна кооперативна банка също възнамерява промени в цената си. От 20 май таксата за внасяне на пари в брой на каса ще е най-малко 2,93 лв. или 0,3% от сумата, само че не повече от 205,36 лв. (сега минимумът е 2 лв. или 0,2% от сумата, само че не повече от 200 лева). Поскъпва и тегленето на пари от банкомат или ПОС терминал. Сега таксата е 0,30 лева без значение каква сума теглите. След 20 май ЦКБ ще прибира 0.15% от сумата. Ако парите се теглят от банкомат на друга банка, таксата ще 0.2% от сумата, само че не по-малко от 1,56 лв.. Прехвърлянето на суми от една сметка в друга също нараства - от 4.00 на 5,87 лв..

Откриването на платежна сметка за съществени интервенции ще струва  4 лв. (2,45 лв. сега), а в случай че по сметката се употребява и дебитна карта, таксата ще е 1,96 лв. при 1,50 лв. в този момент. Досега ЦКБ не таксуваше клиенти, които закриват такава сметка, само че отсега нататък ще събира по 1.96 лв..

От идния месец банката ще взима по 2,54 лв. за поддръжка на разплащателната сметка (вместо 2,50 лева). Закриване или разблокиране на такава сметка ще коства 2.05 лева.

Банка ДСК готви много промени в цената си за банковите карти на физически лица, които ще влязат в действие от 1 юни. Прави усещане, че корекциите не са огромни, само че все са нагоре.   

И за клиентите на ОББ има вести, които няма да ги зарадват. Например внасянето на пари посредством банкомат на банката беше гратис, само че от 9 април ще коства 0,30 лв..  За SMS уведомяване таксата ще се вдигне от 60 ст. на 2 лв.. 

Първа капиталова банка вкара от 5 април промени за заплащането на сметки за ток, вода и парно посредством услугата „ Електронни битови сметки “ на „ Ипей “.  За регистрация на тази услуга в офис се дължи такса от 15 лв., а  смяна на регистрацията към този момент коства 10 лв.. Месечната такса за обслужване е 2.50 лева. 

В последите седмици имаше много корекции и при други банки. „ Д банк “ да вземем за пример подвигна от 5 на 6 лв. тегленето на пари в брой в офис, а без поръчка таксата е даже 10 лева (при 7 лева преди). 

Българо-американска кредитна банка качи в последния ден на февруари таксите за разкриване на разплащателна сметка и за месечна поддръжка на  4,50 лв.. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР