На фона на драматичните прогнози на Министерство на финансите и

...
На фона на драматичните прогнози на Министерство на финансите и
Коментари Харесай

Росица Велкова готви прогноза с 940 лв. минимална заплата от 2024 г.

На фона на трагичните прогнози на Министерство на финансите и предизвестията за съществени усложнения на страната финансовия министър Росица Велкова декларира, че от идната година, т.е. 2024 година,  минималната работна заплата се планува да доближи 940 лв..  Това декларира тя през днешния ден в изявление за БНР.

Показателят е заложен в тригодишната средносрочна прогноза , която ще бъде показана в Брюксел и върху която ще се базира проектобюджетът за актуалната година, който ще бъде препоръчан на идващия парламент. Този проектобюджет ще бъде показан на 3 април, ден след следващите предварителни избори, както анонсира Велкова на брифинга си предходната седмица.

През 2025 година индикаторът ще се усили до 1038 лв., а година по-късно - до 1128 лв., са предвижданията на служебния министър.
 Служебният кабинет предлага нови налози с идея за държавен бюджет
Служебният кабинет предлага нови налози с идея за държавен бюджет

Вдига някои Данък добавена стойност и акцизи

За първи път приходите не са планувани консервативно , изяснява още Велкова, само че с цел да се подсигури финансовото министерство, ще предложи два буфера в Бюджет 2023: " Единият буфер е да не могат финансовите разноски да бъдат пренасочвани за различен тип разноски и, другият буфер, е 10% ограничение на разноските, които могат да се разходват през 4-то тримесечие при изискване, че не се нарушава салдото ".

Припомняме, че написаното в отчета на финансовият министър Росица Велкова до Министерския съвет провокира у нас, които показаха и мнение, че след такива изказвания всеки един министър би трябвало да си подаде оставката.

 (БНБ), която излезе с реакция, определяща изказванията на Велкова за заплаха от "... смяна на закрепения към сегашния миг курс на лв. към еврото " като   " некомпетентни и безотговорни ".

Вчера служебният министър председател Гълъб Донев отбрани финансовия си министър професионалист , който доста добре води финансите на страната и отхвърли служебното държавно управление да основава суматоха и да се намесва с отчета си и други изказвания в предизборната акция. Гълъб Донев упрекна тълкуванията на медиите, а другояче държавното управление му единствено предупреждавало до къде може да ни доведат политиците.
 Служебната власт не създавала суматоха, единствено биела камбаната за политиците
Служебната власт не създавала суматоха, единствено биела камбаната за политиците

Финансите на страната са постоянни, успокоява Гълъб Донев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР