На фона на динамичните политически и икономически процеси в света

...
На фона на динамичните политически и икономически процеси в света
Коментари Харесай

Посланик Мертен и 15 водещи американски компании на среща с Румен Радев

На фона на динамичните политически и стопански процеси в света България предлага редица капиталови преимущества, сподели президентът Румен Радев на среща с представители на 15 водещи американски компании от разнообразни браншове. Целта на диалозите е да бъдат разисквани опциите за повишение на комерсиалния и капиталов продан сред България и Съединени американски щати.

Според Радев преимуществата на страната ни са географското състояние, изискванията за правене на бизнес и човешкият капацитет.

„ В едно скорошно проучване на Американската комерсиална камара в България е регистрирано, че за предходната година общият размер на американските вложения в България е 5,5 милиарда лв.. А това се показва в десетки хиляди работни място, и то в динамични браншове като промишленост, енергетика, осведомителни технологии и търговия, а също и възнаграждение, доста превишаващо междинното за страната. Но аз имам вяра, че ние дружно като стратегически сътрудници и съдружници можем доста повече “, сподели президентът.

В срещата взе участие и посланикът на Съединени американски щати Кенет Мертен.

Тесните стопански връзки и връзки могат да доведат до разцвет и за България, и за Съединени американски щати. Изключително са потребни за икономическото ни богатство. България играе основна роля във вземането на решения в Европейски Съюз, добави той.

Делегацията е водена от Ерик Стюарт, ръководител на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация.

Компаниите от толкоз дълго време ме молят да се провежда посещаване в България. Очаквахме този миг отдавна. Изключително мощен човешки капацитет, съобщи лидерът на делегацията и ръководител на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт.

По време на срещата всяка компания ще се показа в резюме и какъв е нейният капиталовия интерес.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР