На фона на динамичната и понякога безразлична градска среда, която

...
На фона на динамичната и понякога безразлична градска среда, която
Коментари Харесай

Добрина на пътя: Когато помощта идва в точния момент

На фона на динамичната и от време на време безразлична градска среда, която ежедневно ни посреща на пътя, непредвидените жестове на добрина и съпричастност изпъкват като фар, осветяващ тъмните кътчета на всекидневието ни. Такава е и историята на Екатерина Желязкова, която реши да показа своята признателност и да популяризира положителното посредством обява в обществената мрежа Facebook.

На 3-ти октомври, към 11 часа сутринта, Екатерина кара из дребните улички в синята зона на Варна, в региона на ул. " 27 юли ". Докато се опитвала да откри място за паркиране, незабелязано закачила предната си дясна гума в бордюра. Тя незабавно осъзнала, че гумата е спукана и се приготвила да търси метод да реши казуса. 

Точно в този миг, когато мнозина биха подминали обстановката с равнодушие, трима млади мъже забелязали, че гумата на колата на Екатерина е спаднала. Един от тях се доближил и предизвестил дамата. Тя удостоверила, че случаят е станал преди малко и се приготвила да се оправя сама, само че тримата младежи, без да се замислят, предложили своята помощ.

" Спирам 20 метра по-надолу и... изненада! Тримата идват и ме питат дали да ми оказват помощ, имам ли аварийна гума, крик. Имам всичко, да! И, да - нуждая се и от помощ. Ами получих я! Толкова просто, толкоз човешко и толкоз обикновено! Отне им двайсетина минути, а може да са имали работа или да са бързали... Те си знаят ", споделя Екатерина в обявата си.

Тази преживелица е образец за това по какъв начин даже дребните жестове могат да имат голямо значение. Публикацията й приключва с апел: " Пожелавам на всеки, който се нуждае от помощ по улиците, да я получи в точния миг, а не да бъде освиркван, подминаван или напсуван, тъй като " пречи " на някого. Но, с цел да се случва това, би трябвало всички да си оказваме помощ и да продължаваме положителното. Аз постоянно запитвам дали мога да оказа помощ, когато видя проблем на пътя освен с кола, само че и с пешеходец. Днес помогнаха на мен. Утре някой различен ще помогне на вас, на жена ви, на родителите ви или на децата ви. Помагайте и вие. Толкова малко лишава да си добър, а толкоз доста значи! Та по този начин... признателна съм и през целия ден с изпълнена душа! ".

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР