На фона на бунтовете и недоволствата от ниските заплати в

...
На фона на бунтовете и недоволствата от ниските заплати в
Коментари Харесай

Десислава Атанасова пред „Новини.бг.”: ГЕРБ официално предлага - депутатите, които не работят, да не вземат заплати

На фона на протестите и недоволствата от ниските заплати в страната, дали е редно депутатите да получават хонорари и бонуси, написани в нормите на Народното събрание, когато не вървят на работа? На този въпрос пред „ Новини.бг.” дава отговор националната представителка от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя е приключила право, политология и европейска интеграция, някогашен здравен министър /2012 година - 2013 г./, народен представител в три състава на Народно събрание, в този момент е зам.-председател на правната комисия в събранието.

„ Този въпрос е обсъждан нееднократно измежду националното представитество. Ще употребявам персонален образец – когато през 2013 година ГЕРБ бойкотираше работата на Народното събрание и на държавното управление на Пламен Орешарски, ние се лишихме от към 70% от заплатите си, тъй като бяхме извън при хората от многохилядните митинги. Не съм голословна, работя с обстоятелства и документи - в тв ефир аз към този момент демонстрирах фишовете си от възнагражденията тогава.

Но наподобява в политиката всеки мери с друг критерий, без да съблюдава общи правила. Когато приказваме за правдивост, нещо на което българските жители доста държат, е значимо да даваме персонален образец. Особено на фона на популзма, който показват сътрудниците от Българска социалистическа партия и персонално Корнелия Нинова, смятам че персоналният образец би трябвало да е съответен на дейностите. Иначе става въпрос за двуличие и безочливост. Няма по какъв начин да твърдиш / в свое тв присъединяване в ефир на 14. 09.2018 година персонално Нинова, бел.ред./, че отсъстваш от работа, с цел да представяш визията си за България на своите фенове, че няма да вземаш пари, да ползваш служебни коли, че ще бойкотираш работата на Народното събрание и в същото време да се окаже, че си си взел заплатата! И си употребил служебна кола по тази причина и други – това е краен популизъм!

Не зная по кое време и къде, в кой бранш от публичния живот, някой, който не работи, получава хонорари. Това се случваше по време на комунизма, когато имаше нелепа уравниловка. Но в този момент към този момент ние не сме в ерата на комунизма, нито в „ Ниноваленд”. Не бива хората, които не идват на работа да вземат заплати. Ние ще създадем такова публично предложение в Народното събрание и Българска социалистическа партия ще покажат дали го поддържат или не. Така е най-честно и правилно към данъкоплатците.

В ефира на бтв през днешния ден беше направена информация и се оказа, че Корнелия Нинова има единствено едно неизвинено неявяване, а по едно и също време с това има извинено за ден, в който е представяла визията си някъде в страната. Т.е. това с изключение на двуличие, към този момент е и откровена неистина.

Затова ще създадем нашето предложение публично и ще го внесем в комисията по правни въпроси, където би трябвало да ни отговорят в 14 дневен период, а по-късно ще се разисква в пленарна зала и ще се вземе дефинитивно решение дали ще създадем смяна в правилника. Още на следващия ден ще го обсъдим и задействаме.

Хората са задоволително интелигентни,за да могат сами да преценяват държанието на политическите водачи. Две години близо след предишните избори внезапно Българска социалистическа партия прави визия и потегля да я разгласява. Тук разумният въпрос е – когато се явяваха на избори, нямаха ли визия и стратегия? Ами, в случай че бяха спечелили тогава, отново ли щяха да извадят от ръкава си подобен документ и да хукнат „ след дъжд качулка” да го разнасят?”

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР