На фокус е енергетиката. Проверяват се девет дружества. Акцията е

...
На фокус е енергетиката. Проверяват се девет дружества. Акцията е
Коментари Харесай

ГДБОП и ДАНС влязоха на проверка в ТЕЦ-ове и топлофикации


На фокус е енергетиката. Проверяват се девет сдружения. Акцията е на ГДБОП и ДАНС, които през днешния ден влязоха с ТЕЦ-ове и топлофикации.

По информация на bTV сигналът до Европeйската прокуратура е подаден от България и той касае повишени цени и корист с евросредства. Акцията обхвана енергийни сдружения в страната, за които се твърди, че са близки до предприемача Христо Ковачки

„ От много време работим по тематиката, под надзора на Европейската прокуратура, сигурно повече от месец “, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Акцията през днешния ден по сигнал на Кирил Петков ли е до там или не , обвързвана ли е с Ковачки ?

В конкретика не мога да влезна , дано ви я даде Европейската прокуратура .

Сред първите, в които влизат антимафиотите и ДАНС, е Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ - Димитровград.

„ Обясниха ни че е под контрол на Европейската прокуратура. Точно в каква връзка идват, нямаме визия.Изискват документи и разпитват наши чиновници “, съобщи прокуристът на ТЕЦ-а Юлиян Семерджиев.

Проверката е за последната година и половина, откогато предприятието излезе от студения запас.

„ Нямаме някакви съответни терзания, само това, което най- към този момент ни тормози, че се случва в един подобен избирателен миг “, добави Юлиян Семерджиев.

В Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ службите влизат малко преди обед. От управлението не разясниха акцията.

В Топлоелектрическа централа „ Брикел “, който с изключение на електричество обезпечава и парното за публичните здания в Гълъбово, спецоперацията не спря производството. От управата резервираха безмълвие.

С изключен телефон е и шефът на „ Топлофикация - Велико Търново “, където също има инспекция.

Влязоха ли на инспекция при вас

Сутринта .

А в момента на инспекция ли са ?

Поне не съм видял някой автомобил да е излязъл .

По информация на bTV голям брой документи са конфискувани през днешния ден от “Топлофикация –Бургас ”. Там предходната година бе осъществен огромен ремонт, с инвестиция в технология за потребление на биомаса при производството на ток, за по-достъпни цени и понижаване на нездравословните излъчвания.

В Топлоелектрическа централа " Сливен " ДАНС влиза за повторно, откакто предходната година предприятието бе проверявано за екологична сигурност и отпадъците, изгаряни на място

Акция имаше и в топлофикациите в Габрово и Русе. От Министерство на околната среда и водите оповестиха за bTV, че оказват цялостно подпомагане на проверяващите органи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР