На финансиране в размер до 391 хил. могат да разчитат

...
На финансиране в размер до 391 хил. могат да разчитат
Коментари Харесай

Стартъпи могат да кандидатстват за до 391 хил. до края на годината


На финансиране в размер до 391 хиляди могат да разчитат започващи компании, заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на церемонията за връчване на премиите на Central European Startup 2017 година За задачата компаниите би трябвало да аплайват планови оферти по процедура „ Насърчаване на предприемачеството “. Общият бюджет по нея е 67 млн. лева и е обезпечен по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК).

„ Предприемаческата самодейност в начална фаза в България през днешния ден е към 3,5% по данни от националния отчет на JEM за 2015/2016, само че може да се регистрира, че относително огромен % от започващите предприятия съумяват да оцелеят задоволително дълго, с цел да станат одобрен бизнес “, показа Манолев.

 Александър Манолев (вдясно) връчи премията „ Стартъп на годината

Той напомни още, че министерството осъществя и други планове в тази тенденция, като “Техностарт”, който е ориентиран към младежи с жизнеспособни и новаторски бизнес хрумвания. По него те могат да получат финансова помощ за пускане на бизнес като към този момент са предоставени над 600 хиляди лева за започващи компании. В момента е в ход третото му издание с бюджет от 270 хиляди лева, стана ясно от неговото изявление.

Заместник-министърът обърна особено внимание на Асоциацията на започващите предприятия, която неотдавна бе учредена в интензивно партньорство с Министерството на стопанската система. Тя бе разказана като организация, която си слага за цел да предизвиква предприемаческата самодейност и внедряването на повече нововъведения.

На тазгодишното издание на Central European Startup заместник-министър Манолев връчи премията „ Стартъп на годината " на компанията Coursedot. Тя създава онлайн платформа, посредством която свързва корпоративни и самостоятелни клиенти, които търсят ИТ образования за чиновниците си, с тренинг компании и инструктори. В момента през нея се оферират над 35 000 ИТ курсове, като работи дружно с над 430 обучителни компании и 2000 инструктори. Чрез платформата се демократизира целия развой на избор на образования и дава достъп на компании до стратегии, благоприятни условия и цени, които те мъчно биха намерили сами. Изборът на бранша не е инцидентен: съгласно последни изследвания единствено през 2016 година пазарът на ИТ образованията в целия свят е достигнал 27 милиарда $, означиха уредниците.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР