На финалната права е разписването на наредбата за проследяване цените

...
На финалната права е разписването на наредбата за проследяване цените
Коментари Харесай

Наредбата за проследяване на цените на храните е готова... почти

На финалната права е разписването на наредбата за следене цените на храните по цялата верига от производителя до крайния търговец. Чакат се финални елементи от министерствата на стопанската система и на финансите, с цел да бъде импортиран документът в Министерски съвет. Това разгласи на митинга на зърнопроизводителите край свищовското село Горна Студена министърът на земеделието и храните Явор Гечев.

„ Работи се по софтуера за единната система, където производители, вносители  и търговци ще са длъжни да заявяват всичко, обвързвано с храните “, съобщи аграрният министър Явор Гечев.

И ще би трябвало всеки търговец по веригата да записва в единна система всичките количества храни, без значение къде са отишли – до магазинната мрежа, на едро, всичките хранилища на едро, всичките тържища, борси, както и във връзка с цената, обвързвана с тях, добави той.

Има механизми за преодоляване на високите цени на храните, само че служебното държавно управление съгласно Явор Гечев е с " полувързани ръце ".

Защото можем да разполагаме единствено с това, което може да прави Министерския съвет – наредби. Разбира се, чакаме и Народното събрание с редица оферти по връзки на тях. Този спор ще продължи. Цените започнаха леко да спадат, без да се броят промоциите по комерсиалните вериги. Ще се опитаме да работим и с веригите, непринудено с тях. Разработваме няколко разновидността, изясни още земеделският министър, представен от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР