На финала е изграждането на компостиращата инсталация, за която Община

...
На финала е изграждането на компостиращата инсталация, за която Община
Коментари Харесай

На финала е изграждането на компостиращата инсталация на общ...

На финала е построяването на компостиращата апаратура, за която Община Стамболийски завоюва план взаимно с Община Съединение.



Съоръжението е на територията на село Неделево в местността Шойкова могила. Стойността му е 5 453 556,08 лв.. Община Стамболийски има 63%, а община Съединение 37% от инсталацията, тъй като Стамболийски е по-голяма община и генерира повече боклуци.



Самоучастието й в плана е 293 623,27 лв., като за жителите й ще бъдат купени профилиран камион и 254 броя съдове за зелени и биоразградими боклуци.

От зеления боклук ще се прави компост, който ще се употребява за алеи с цветя, ще се пакетира и продава.



„ Основната цел да аплайваме с този план е да понижим количеството на депониран боклук от растителен и биоразградим генезис на депото в Цалапица. С това се понижават и разноските – такса битови боклуци и отчисленията по чл.60 и чл.64 от Закона за ръководство на отпадъците. Тази инвестиция ще даде големи резултати не след дълго време, тъй като депото в Цалапица е пред привършване. Когато се наложи да возим до Шишманци, разноските още повече ще се усилят. Мислим не за през днешния ден, не за на следващия ден, а за години напред! “, разяснява кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР