На Феникс Плевен не са разрешени дейности по изгаряне на

...
На Феникс Плевен не са разрешени дейности по изгаряне на
Коментари Харесай

РИОСВ: На Феникс Плевен не са разрешени дейности по изгаряне на отпадъци

На " Феникс Плевен " не са позволени действия по изгаряне на боклуци, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен във връзка със почналата инспекция на проверяващите органи за активността на компанията.

Плевен
 © БГНЕС
" Феникс Плевен " ЕООД има публикуван регистрационен документ според условията на Закона за ръководство на отпадъците за осъществяване на действия по отнасяне на неопасни боклуци на площадка с местоположение гр. Плевен, Индустриална зона, на територията на някогашния цех МИР. На сдружението не са позволени действия по изгаряне на боклуци, нито на рискови и болнични боклуци, безапелационни са от Регионалната екоинспекция.

През 2019 година Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен е направила пет инспекции за активността на сдружението, като последните от тях са на 9.10.2019 година, 28.11.2019 година и на 19.12. 2019 година взаимно с Икономическа полиция.

При инспекциите е установено осъществяване на заложените в регистрационния документ действия по подбиране и преработване на неопасни боклуци. Констатирано е, че отпадъците се съхраняват в рамките на площадката на сдружението, която е оградена, с пропусквателен пункт и положена трайна настилка. Обособени са сектори за предпазване на признатите боклуци.

Количествата съхранявани и третирани на площадката боклуци не надвишават позволените количества в издадения от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Плевен регистрационен документ за осъществяване на действия по отнасяне на боклуци. Сортирането на отпадъците се прави в закрито помещение. Част от отпадъците са балирани, което ги защищава от прахосване при превозване.

 Борисов: Министерство на вътрешните работи и ДАНС приготвят акции на още 7 места по отношение на боклука Борисов: Министерство на вътрешните работи и ДАНС приготвят акции на още 7 места по отношение на боклука
Премиерът Бойко Борисов, заяви, че Министерство на вътрешните работи и ДАНС приготвят акции на още седем места по отношение на боклука. Междувременно прокуратурата ревизира данни за...

За отпадъците са показани всички изискуеми по законодателство документи и се води съответната отчетност. На площадката се реализират действия по подбиране и преработване на боклуци от импорт и локални такива в количества, според издадените разрешителни.

Не се планува депониране на отпадъците, защото те са напълно рециклируем материал, който се влага като суровина за следваща обработка.

Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен е предоставила на способените органи цялата налична информация за активността на сдружението и оказва подпомагане за изясняване на случая.
 Проверяват и екоинспекцията в Плевен поради противозаконния отпадък от Италия Проверяват и екоинспекцията в Плевен поради противозаконния отпадък от Италия
Мащабна акция против противозаконното предпазване и обработка на отпадък в Плевен и района. Окръжната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за 9 00...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР