На езерото Сиваш в северозападната част на Крим е регистриран

...
На езерото Сиваш в северозападната част на Крим е регистриран
Коментари Харесай

Масова гибел на птици на Крим, учените недоумяват за причините

На езерото Сиваш в северозападната част на Крим е регистриран всеобщ мор на птици при започване на седмицата.

Над 7 хиляди диви птици от типа черноврат гмурец, бял ангъч, тънкоклюни чайки и други са станали жертва на всеобщо измиране, повода за което към този момент не е открита. В момента в региона се вземат ограничения за попречване на разпространяването на възможна зараза и измежду домашни птици или хора, в случай че се касае за заболяване, оповестява РИА Новости, базирайки се на известие на районния държавен комитет по ветеринарна медицина.
 Зачестяват случаите на безпокойствие над застрашени типове птици Зачестяват случаите на безпокойствие над застрашени типове птици
Безпокойството на птиците в местата, които населяват, продължава да бъде една от сериозните закани изключително за някои редки и застрашени...

За момента не са открити наранени домашни птици, а напъните на управляващите са ориентирани към събирането и заличаването на мъртвите диви пернати, както и към проучването на проби от телата им.

Според Георги Прокопов, учител в катедрата по геоекология на Кримския федерален университет, вероятните аргументи за гибелта на птиците могат да бъдат химическо отравяне, неподходящи условия на околната среда или вирусна зараза, което следва да се обясни.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР