На Европейското първенство по олимпийско карате за кадети, девойки и

...
На Европейското първенство по олимпийско карате за кадети, девойки и
Коментари Харесай

Нов успех за България в олимпийското карате

На Европейското състезание по олимпийско карате за кадети, девойки и младежи до 21 г, в Будапеща, Унгария, (7-9 февруари) Саня Петкова завоюва сребърен орден в дисциплината кумите в кат. над 59 кг при 16-17 годишните. Това е първо интернационално отличие на надарената възпитаничка на реномирания столичен клуб “Ронин”.

Саня се оправи на първо време със съперничка от Азербайджан, по-късно от Словакия, Израел и на полуфинала записа победа против представителка на Испания. На финала само позволи загуба против представителката на Испания.

И при младежите в същата възрастова група, 16-17 година, родното карате реализира впечатляващ резултат, въпреки и без орден. В кат. 55 кг Денислав Стоянов се класира на 5-о място след три победи – над Грузия, Италия и Турция. Денислав се пречупи на полуфинала против Азербайджан, по-късно загуби и борбата за бронза против Македония.

Европейското състезание е доста мощно, конкуренцията е огромна във всички категории и възрастови групи. Участват 1155 от 52 страни. Отборът ни е от 15 състезатели в дисциплините ката и кумите. Много добре готови са, всички са здрави, показа от унгарската столица селекционерът на националния тим Борислав Иванов. Световната финалистка от предходната година Ивана Каменова и бронзовата медалстка от Европейското състезание през 2019 година за девойки отпаднаха от конкуренцията на ранен стадий.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР