На Европейския съвет ще защитавам компромисен вариант за миграцията –

...
На Европейския съвет ще защитавам компромисен вариант за миграцията –
Коментари Харесай

Борисов настоява ЕС да затвори границите си

На Европейския съвет ще пазя компромисен вид за миграцията – предварителна защита, която включва затваряне на всички европейски граници. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз.

Припомняме, на 28 и 29 юни в Брюксел ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск събира държавните ръководители на страните-членки, а в дневния ред на срещата на върха като съществена тематика е тъкмо казусът с бежанците и построяването на “ефективна, хуманна и безвредна европейска миграционна политика ”. “От година и половина България има нулев миграционен напън ”, означи Борисов. И акцентира, че страната ни подсигурява на 100 % европейската външна граница.

“Без доста да приказваме, да се оплакваме си създадохме надеждна защита на българо-турската граница и освен на нея ”, уточни още министър-председателят. Границата ни с Турция, сухопътна и морска, е колкото тази с Гърция. България в цялостния размер си е свършила дилемите ”, разяснява Бойко Борисов.

“Без доста да приказваме, да се оплакваме си създадохме надеждна защита на българо-турската граница и освен на нея ”, сподели още министър председателят.

“Не виждам по какъв начин миграционната вълна, която идва от Близкия Изток, ще бъде понижена. Войните не престават, заканите стават все по-големи. Не приказваме към този момент за бягащите от войната в Сирия. Как няма да бягат, като бомбардировките не стопират години наред. Дипломацията ни в това отношение търпи много рецензии ”, акцентира министър-председателят.

“Държавите една по една демонстрират политическа воля, без значение от политическите разтърсвания, които си предизвикват. Ако не се разберем в Брюксел, ще се разбираме под натиска и силата на събитията. Обществата притискат страните да бъдат крайни ”, предизвести Бойко Борисов.

Той подчертава и върху най-важната тематика на българското европредседателство: “Ако в този момент не се помогне на Западните Балкани, след това ще е късно. Големите геостратегически играчи единствено това чакат – Русия, Турция, Съединени американски щати и Китай ”.

Пред депутатите от 28-те Народното събрание на Европейски Съюз: Министър Павлова регистрира триумфите на председателството

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова регистрира постигнатите резултати през миналите шест месеца пред депутатите от националните парламенти на 28-те страни членки на Европейски Съюз и наблюдаващите от страните сътрудници. Тя взе участие в Пленарната среща на Конференцията на Комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз (КОСАК), която се организира в София.

“И шестте събития от парламентарното измерение способстваха за напредъка по заложените цели. Мога да кажа, че отчитаме резултати по всяко едно досие, посредством освен на екипите в работните групи, на положителната съгласуваност сред всички институции, на доброволците и на българското общество ”, сподели пред депутатите от Европейски Съюз министър Павлова. Министърът означи, че Австрийското председателство одобри три от българските цели и се надява до края на годината да бъде приключено започнатото от нашата страна.

По две от тематиките България несъмнено реализира прогрес – направихме необратима тематиката за Западните Балкани и предложихме нов метод по тематиката за миграцията, означи министърът. Тя уточни някои от значимите диспути и досиета, по които екипът на председателството работи през миналите 6 месеца – за многогодишната финансова рамка и бъдещето на Европа.

Като един от сложните триумфи тя означи съглашението за командированите служащи. Предстои да се откри решение в дебата за автомобилния отрасъл, добави министърът.

Поставихме си амбициозна задача и я изпълнихме – да градим мостове и да бъдем градивен посредник, приключи министър Павлова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР