На етикета на всяка фабрично произведена бутилка да пише колко

...
На етикета на всяка фабрично произведена бутилка да пише колко
Коментари Харесай

Валери Симеонов с мерки за защита на традиционната българска ракия

На етикета на всяка фабрично създадена бутилка да написа какъв брой % е зърненият етанол . Ще бъдат готови законови промени, които да го регламентират. Това стана ясно от думите на вицепремиера Валери Симеонов след среща в Министерски съвет с представители на съдружие " Българска домашна ракия ".

Това значи, че в огромните спиртоварни не се създава ракия единствено от грозде, сливи, кайсии, а и от зърнен етанол, тъй като българският стандарт разрешава ракията да се създава от до 60% зърнен етанол, добави Симеонов и посочи, че зърненият етанол не е нездравословен, само че не подхожда на визията на потребителя за обичайната ракия.

Зърненият етанол се произвеждал от същите производители на алкохол. Симеонов посочи, че когато си купуваме ракия на етикета не написа какъв брой е процентът на зърненият артикул.

Вицепремиерът попита за какво на кашкавала и сиренето би трябвало да написа какъв е процентът на палмовото масло, а на алкохола да не може да има подобен надпис за етанола.

Мерките са вследствие офанзива от огромните производители на алкохол, като ги упрекват, че те създават противозаконен алкохол , за който не заплащат данък. Целта била те да бъдат отстранени от пазара.

От сдружението се тормозят от сивия бранш , който е сред 3000-6000 дребни дестилационни казана и по отношение на тях не се ползват наказания и не се взимат ограничения.

Законно записаните обекти са към 1500.

В резултат на неплащането на налози от противозаконните част от тези 1500 законни обекта също не заплащат налози и подават нулеви заявления , а другите подават с минимални приходи.

Беззаконието поражда следващо безвластие, установи Симеонов и съобщи, че страната не основава конкурентна среда.

Симеонов обърна внимание, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която разрешава огромните производители на спиртни питиета да не дават ясна визия какво и какъв брой създават. Информацията в Национална агенция за приходите била какъв брой се създава, а не какъв брой градуса е създаденото.

Не желаеме нищо друго с изключение на правда, правда и правда, безапелационен беше Симеонов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР