На експертния съвет относно програмата на правителството за въвеждане на

...
На експертния съвет относно програмата на правителството за въвеждане на
Коментари Харесай

Петър Кънев: Помощта от 300 лв. на мегаватчас трябва да продължи


" На експертния съвет по отношение на програмата на държавното управление за въвеждане на еврото стигнахме до извода, че би трябвало да се извърши това, което е записано в съдружното съглашение преди 5 месеца, където се споделя, че Министерство на финансите и Българска народна банка би трябвало да изготвят обстоен разбор за изгодите и проблемите при въвеждането на еврото, както и следствията от това. " Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Петър Кънев по бТВ Радио.

Депутатът от левицата разяснява предлагането на Българска социалистическа партия подпомагането от 300 лева на мегаватчас да продължи и през идващия месец. Той изрази удовлетворение от обстоятелството, че имат поддръжка от страна на държавното управление, както и вицепремиерът Нинова удостовери, че това подкрепяне ще бъде обезпечено.

" Появиха се ужасно доста експерти, които изясняват, че без съветски нефт ще продължим да работим. Аз съм уверен, че това може да стане в бъдеще, защото рафинерията разполага с такива благоприятни условия, само че за всичко това е нужно време. Предполагам, че в границите на година и половина-две би трябвало да имаме опция за отсрочване, т.е. наложително би трябвало да водим нашите диспути в Брюксел, както го вършат Чехия, Словакия, Унгария. Защото при една доставка от Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, да вземем за пример, са нужни сред 30-40 дни, с цел да стигне 1 танкер и по тази причина не трябва да тръгнем и незабавно да се съгласим с едно такова условие на Европейската комисия ", разяснява социалистът по отношение на настояването на Европейски Съюз да се наложи ембарго върху вноса на нефт от Русия.

По думите му, влизайки в спиралата на наказания, няма по какъв начин Европейски Съюз да остане печеливш, а по-скоро ще пострадат всички. " Тъй като стопанската система на Русия главно е насочена към енергийни запаси, те ще намерят своите пазари, тъй като неналичието на първични материали в световен мащаб се усеща все по-осезаемо ", добави депутатът от Българска социалистическа партия за България. Той изрази терзание от това, че през последните седмици думите " разговор ", " дипломация " и " договаряния " са изчезнали от речниците на двете страни.

" В последните 5 години бях ръководител на Комисията по икономическа политика в Народното събрание и ние на всеки 3 месеца изслушвахме доклада на Междуведомствената комисия и съм добре осведомен с това, че решенията там не могат да се вземат еднолично. Там има представители на 6 ведомства – включително на военното разузнаване, ДАНС, Министерство на защитата и други ", безапелационен бе Петър Кънев по отношение на обстановката с износа на оръжия и обвиняванията на президента Радев в тази тенденция. Кънев акцентира, че болшинството наши сънародници са срещу износа на оръжия, каквато е и позицията на Българска социалистическа партия.

“Коалицията я има и ще продължи да я има. Сложна е тази коалиция и аз в действителност се чудя Корнелия Нинова по какъв начин устоя, тъй като по най-дребни мотиви пораждат проблеми ", разяснява още националният представител, като изрази подозрения, че идната сериозна точка ще бъде тематиката за Северна Македония.

В умозаключение Кънев сподели, че опозицията постоянно ще намира метод по какъв начин да изясни, че държавното управление се клати и идват избори. " Но доста по-важно е това, че има българска промишленост и работеща стопанска система, с която се образува над 60% от Брутният вътрешен продукт и главно тук би трябвало да се оказва помощ, тъй като това мигновено се отразява на работещите ", акцентира той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР