На един убиец му трябваха около осем минути, за да

...
На един убиец му трябваха около осем минути, за да
Коментари Харесай

Последните 8 минути от живота на троен убиец, екзекутиран с газ в САЩ

На един палач му трябваха към осем минути, с цел да почине, защото беше екзекутиран с азотен газ.

Алън Милър беше забелязан да се тресе и да трепери, преди да си поеме въздух, до момента в който умира в американски затвор в щата Алабама, съобщава Sky News.

(Видеото е архивно: В Алабама екзекутираха наказан на гибел посредством задушаване с азот)

59-годишният мъж, който беше вързан на носилка, също беше забелязан да дърпа коланите си, преди да спре да се движи.

Той беше едвам вторият екзекутиран в Съединени американски щати с газ.

Милър беше наказан за застрелването на трима мъже в град Пелам, Алабама, през август 1999 година

Длъжностни лица преди този момент се пробваха да го екзекутират посредством смъртоносна инжекция през 2022 година, само че се отхвърлиха от опита, откакто личният състав не съумя да откри вена преди крайния период за приключване на първичната му смъртна присъда.

В последните си думи Милър сподели: " Не съм направил нищо, с цел да съм тук. "

Той също помоли фамилията и приятелите си да се „ погрижат “ за някого, само че името на лицето не беше ясно, защото гласът му беше заглъхнал от противогаз.

Осъденият беше разгласен за мъртъв в 18:38 локално време в четвъртък.

Екзекуцията, петата в Съединени американски щати в границите на една седмица, провокира възобновен спор по отношение на смъртното наказване и дали някои способи са нечовешки.

Активисти от американски групи като Death Penalty Action описаха потреблението на азотен газ като " ужасяващо и трудно ".

Главният прокурор на Алабама Стив Маршал сподели, че изтезанието е " предходна съгласно упованията и без произшествия ".

Той добави: „ Въпреки акциите за дезинформация от политически деятели, юристи отвън страната и пристрастни медии, страната потвърди още един път, че азотната хипоксия е по едно и също време хуманна и ефикасна. “

" Чисто зло "

Комисарят по пандизите в Алабама Джон Хам сподели: „ Всичко вървеше по проект и съгласно нашия протокол. “

Въпреки това Лорън Гил, публицист за локалното политическо списание Bolts, написа на X: „ Бях очевидец на изтезанието на Алън Милър в Алабама с азотен газ довечера. Отново не стана, както дадоха обещание държавни чиновници " и добави:

„ Милър очевидно се бореше в продължение на към две минути, треперейки и пробвайки се да се освободи. След това прекара идващите пет до шест минути в от време на време задъхване. “

Някои специалисти, в това число от Американската ветеринарномедицинска асоциация, считат, че азотният газ е " недопустим " като способ за евтаназия за множеството типове животни заради страданието, което може да аргументи.

Милър, някогашен водач на камион за доставка, простреля двама сътрудници от Ferguson Enterprises - Лий Холдбрукс, 32, и Кристофър Скот Янси, 28.

След това той кара пет благи до предходното си работно място, Post Airgas, където убива Тери Джарвис, на 39 години.

И тримата са простреляни по няколко пъти.

Съдът разкри, че той е параноичен и счита, че сътрудниците му са клюкарствали за него.

След изтезанието губернаторът на Алабама Кей Айви разказа Милър като „ чисто зло “ и сподели, че справедливостта „ най-сетне е спечелила “.

Членове на фамилиите на жертвите не са участвали на изтезанието, споделиха държавни чиновници и не направиха изказване по-късно.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР