На днешното си заседание Министерският съвет разпредели разходи в размер

...
На днешното си заседание Министерският съвет разпредели разходи в размер
Коментари Харесай

Министерският съвет разпредели над 700 млн. лв. за едно заседание

На днешното си съвещание Министерският съвет разпредели разноски в размер на над 700 млн. лева, се вижда от известието на държавната пресслужба.
Най-голямото перо - общо 513.8 млн. лева, е за пътно строителство следващата година.
Със 120 млн. лв. се усилват средствата за предварителна защита на екологични рискове.Парите се дават за нарастване на капитала на държавното "Еко Антрацит " ЕАД като акциите ще бъдат добити от страната посредством бюджета на Министерството на стопанската система. "Компанията работи по по доста планове, свързани с екологична заплаха, сред които мониторинг и поддръжка на хвостохранилища, създаване на хидротехнически уреди, ръководство и мониторинг на водите на рудниците, техническа рекултивация на нарушени терени и други
Министерството на защитата получи 19.970 млн. лева за ремонта на изтребителите МиГ-29. В бюджета за тази година е планувана сумата от 30.5 млн. лева за задачата, само че до момента са изхарчени едвам 9.6 млн. лева, а утвърдената през днешния ден сума е вторият транш.
Притежатели на дългогодишни жилищно-спестовни влогове ще бъдат обезщетени с 14.5 млн. лева Парите са от промени в бюджета на Министерството на финансите. Така общият размер на средствата по бюджета на Националния обезщетителен жилищен фонд става 35.6 млн. лева
Съдебната власт получава 12.1 млн. лева, тъй като не е изпълнила плануваните доходи, а има към този момент утвърдени разноски.
България ще финансира 55 плана на стойност 3.542 млн. лева в страните от Западните Балкани и от Източното партньорство, реши държавното управление. Подкрепата е за 21 плана в Сърбия за неправителствени организации, омбудсмана, просветителни институции и дребен бизнес. В Босна и Херцеговина ще бъдат осъществени 12 плана, главно свързани с поправки на детски градини и нови площадки за игри. Пет плана ще бъдат финансирани в Македония – в региона на опазването на здравето и за децата със специфични потребности. В Албания ще се развива потенциалът на омбудсмана. Финансиране ще получат и планове в Молдова, Украйна, Грузия и Армения.
Отделно за филантропична помощ за Албания са утвърдени 62 хиляди лева
С две държавни постановления общини получиха 6.2 млн. лева за осъществяване на националните стратегии "Осигуряване на модерна просветителна среда ", "Без свободен час ", "Обучение за IT кариера ", "Оптимизация на учебната мрежа " и "Информационни и информационни технологии в системата на предучилищното и учебното обучение ". Отделно на общини със предпазени учебни заведения се дават 1.17 млн. лева за издръжката им до края на календарната година. От икономии на централния бюджет и на просветното министерство към общините ще бъдат трансферирани и в допълнение 9 млн. лева за безвъзмезден превоз на децата.
Министерството на външните работи е икономисало 1 млн. лева и ще ги даде за българските дипломатически задачи в чужбина.
Екоминистерството ще преведе спомагателни 2 млн. лева в Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда. Средствата са от преизпълнение на одобрените доходи по Закона за водите.
Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджетите на министерства и прехвърляния към общини в общ размер на 39.518 млн. лева Министерският съвет получи 23.188 млн. лева за поддържка на програмни артикули на "Майкрософт ". Министерството на образованието и науката получи 10 млн. лева за подобаващи транспортни средства за децата в наложителна предучилищна възраст и за учениците от обитаеми места, в които няма детска градина или учебно заведение. Държавната организация "Разузнаване " получи 620 хиляди лева за прехрана на задграничната си активност. По-малки суми за съответни планове, свързани с реституция, археология и поправки получават общините Брезово, Търговище, Видин и Сливен.
Министерството на правораздаването получи 60 хиляди лева за погашение на компенсации по подписани съглашения за нарушени права на разглеждане и решение в рационален период на правосъдни каузи и 662 хиляди лева за обезщетение на пенсионирани чиновници от правосъдната защита и пандизите.
Министерство на вътрешните работи получи 8042 лева С 6173 лева ще се заплати престой в санаториуми на военноинвалиди, а 1869 лева се дават за спортни действия в Академията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР