На днешното си заседание депутатите имат разнообразни задачи за решаване.

...
На днешното си заседание депутатите имат разнообразни задачи за решаване.
Коментари Харесай

Високо напрежение: Днес решават за цената на тока и работата онлайн

На днешното си съвещание депутатите имат разнородни задания за решение. Те би трябвало да изберат дали КЕВР да се освободи от задължението да дефинира цената на балансиращата сила с измененията в Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила.

Решението към този момент мина на второ четене от отрасловата комисия по енергетика.

Народните представители ще гледат на второ четене и измененията в Кодекса на труда, с които

се дефинира мястото на работа от разстояние.

Измененията, които Министерски съвет предлага, касаят експлицитното уговаряне и регистриране в трудовия контракт на съответното място, от което ще се прави работата от разстояние.

Предлага се и смяна на легалната формулировка на „ работно място ",

като съгласно промените това е " място в помещение в дома на служащия или служителя или в друго помещение по негов избор отвън предприятието, където се прави работата ".

С предложенията са показани уравновесени решения по отношение на регулациите за работа от разстояние и отговорността за гарантиране на трудовите хонорари на служащите и чиновниците.

Въведено е така наречен „ право на изключване ", което дава право на служащия или служителя, който прави работа от разстояние,

да не дава отговор на инициирана от работодателя връзка по време на междудневната и седмичната отмора.

Регламентира се и съображение за понижаване на отговорността на работодателя при настъпване на трудова акцидент, когато работещия от разстояние не е спазил разпоредбите по сигурност и здраве при работа.

С дефинитивно приемане на законите за висшето обучение и за професионалното обучение и образование стартират работа депутатите през днешния ден.

Те би трябвало да решат дали да вкарат безсрочни лицензии за употреба на нуклеарни уреди.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР