На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и

...
На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и
Коментари Харесай

КПКОНПИ с иск за над 140 млн. лв. срещу Баневи

На днешното постоянно съвещание Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) взе решение за внасяне в Бургаския областен съд на иск за лишаване на имущество против Николай и Евгения Баневи и свързани с тях юридически лица на обща стойност 140 523 982.29 лева Това оповестиха от пресцентъра на Комисията.

Двамата са упрекнати от Прокуратурата на Република България в присъединяване в проведена незаконна група за финансови закононарушения.

Банев назначил водача си за началник на компании, въпреки да не разбирал от бизнес

Комисията претендира лишаване на парцели по цялото Черноморие, както и благосъстоятелност на 6 търговски сдружения за 99 382 686.90 лева, моторна яхта “Four Winns – Vista 258 V-D06 “ с дължина 7.92 м. за 97 500 лева, налични движими движимости, както и акции, дялове и суми от продажба на имущество.

КПКОНПИ желае да отнеме нелегално добито имущество от Арабаджиеви за над 370 млн. лева

Сред наличните движими движимости са голям брой златни украшения със скъпоценни камъни, скъпи монети, диаманти и други Сред парцелите са няколко помпени станции, къмпинг „ Черноморец “, къмпинг „ Каваците “, къмпинг „ Златната рибка “ и други

С друго решение от през днешния ден КПКОНПИ ще внесе в Софийския градски съд (СГС) иск за лишаване на имущество на обща стойност 699 767.88 лева против някогашния заместник-министър на опазването на здравето Михаил Зортев. Той е упрекнат от прокуратурата за това, че като длъжностно лице, упълномощено да подписва позволения за реализиране на лечебна активност, е нарушил служебните си отговорности като е издал позволение за осъществяване на идентични медицински действия, за да набави за другиго полза по схемата „ болница в болничното заведение “ на територията на МБАЛ „ Христо Ботев “ АД - гр. Враца.

От Зортев се претендира апартамент в влиятелен столичен квартал от 125.95 кв. м. на стойност 420 500 лева, акции и суми от продажба на имущество.

На съвещанието на КПКОНПИ бяха взети решения за внасяне и на 8 желае против още 10 физически лица в Софийски градски съд и в окръжните съдилища в Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Пловдив и София за лишаване на имущество на обща стойност 145 647 580 лева

Проверките против десетте лица са стартирани след получени уведомления от прокуратурата за привличането им в качеството на обвинени за осъществени закононарушения – имотна машинация, финансови закононарушения, лишаване на непознати движимости с приложимост на мощ и държане на огнестрелно оръжие без позволение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР