На днешния празник празнува мама, а не родител номер едно

...
На днешния празник празнува мама, а не родител номер едно
Коментари Харесай

На днешния празник празнува мама, а не родител номер едно или две, смята доц. Медиха Хамза

На днешния празник чества мама, а не родител номер едно или две, счита доцент Медиха Хамза, претендент за депутат от Съюз на демократичните сили в обединението ГЕРБ-СДС.

Тя написа приветствие до всички дами във връзка 8-ми март, денят на дамата. Освен, че показа насладата си от предстоящото внуче, тя изрази ясна позоция по отношение на неолибералните придвижвания, прововядвани от задгранични НПО-та.

Ето какво гласи обявата на страницата на претендентът на Съюз на демократичните сили за народен представител:

" Честит празник, скъпи дами! Нека сме постоянно обичани, обгрижвани и мечтани! Толкова доста цветя навсякъде, претъпкани цветарски магазини, будки и сергии. На всеки ъгъл се продават цветя. Хората трескаво обикалят, мъжете бързат да изберат най-хубавото цвете за своята майка, обичана, сестра, колежка, а децата търсят това, най-красиво цвете, което с безкрайна любов да подарят на единствената - на мама.

Днес е 8-ми март. Този празник от години провокира доста въпроси и размишления.

В общество, чиято народопсихология е приела, че родителите не дават отговор на номера - родител 1 и родител 2, а на мама и тати или майка и татко, идва ден, в който честваме нея- майката. Жената, която ни е дала живот. Или просто дамата, онази, която един ден ще стане майка и ще подари живот.

Така българското общество е приело в болшинството си да гради семейство - мъж, жена и деца. Новото време на неолиберализма донесе едно друго схващане за нормалност, което, обаче, не се приема от българина, учтив и израстнал в патриархално семейство с считаните за естествени порядки.

За българина най-ценното постоянно ще си остане фамилията, а от децата по-скъпо няма. И той ще продължи да се лута сред хилядите, с цел да откри най-красивото цвете за нея, оня, дето чества през днешния ден, дарила е живот или ѝ следва тази наслада.

И аз, като жена и майка, а напълно скоро ми следва да изпитам насладата от любовта към внуче, желая децата  и внуците ми да живеят в естествена среда, с двама родители. Родители, които си имат имена, и си нямат номера. "

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР