На днешния ден трябва покаяние. Историята е важна и тя

...
На днешния ден трябва покаяние. Историята е важна и тя
Коментари Харесай

Искри в ефир между Деси Атанасова и Таско Ерменков заради жертвите на комунистическия режим

На днешния ден би трябвало смирение. Историята е значима и тя е житейски урок. Това разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ в студиото „ Здравей, България “ по Нова телевизия.

Днес ще се организира церемонията по отдаване на респект на жертвите на комунистическия режим пред пред параклиса и мемориалната стена до НДК. Според Атанасова обществото ни е разграничено по тази тематика. От една страна са тези, които одобряват и не се отхвърлят от историята, а от другата - актуалните млади, които желаят друг прочит и желаят истината.

„ Ако има смяна и промяна на поколенията, този въпрос няма да стои и ще има оценка, която ще бъде дадена “, уточни Атанасова. По думите й през днешния ден би трябвало да отдадем респект и да приказваме за историята, за следствията и за уроците от нея. Атанасова съобщи, че оценките към този момент са раздадени и този режим е разгласен за тоталитарен и незаконен. „ Много страни посткомунистически са го оповестили. Тук не би трябвало да спорим за това, а дали е редно идващото потомство да знаят истината “, счита Атанасова.

Събеседникът й в студиото Таско Ерменков от левицата счита, че Българска социалистическа партия не отхвърля историята си. „ Това е исторически факт и няма по какъв начин да го отречем “, съобщи той. Между двамата пламнаха и леки искри. Според Ерменков не може една история на един народ 45 години да е била единствено черна.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР