На днешния ден през 1809 г. се ражда Чарлз Дарвин.

...
На днешния ден през 1809 г. се ражда Чарлз Дарвин.
Коментари Харесай

Как една българка пренаписа теорията на Дарвин

На днешния ден през 1809 година се ражда Чарлз Дарвин. Биолог, геолог и естествоизпитател, той е създател на един от най-важните научни писания за човечеството - " За произхода на типовете ". В него той разкрива теорията за еволюцията и за това, че светът не се е появил изведнъж.
 Снимка 466366

Само дни ни разделят от излизането на български език на един малко по-различен взор към теорията на Дарвин, съумял да впечатли читателите във Англия тъкмо преди година. Това е " Произход на типовете " на Сабина Радева. Молекулярен биолог и илюстратор , тя взема решение да изясни концепцията на еволюцията за деца, като приспособява наличието и прави луксозни илюстрации към него.

" Много значим план , осъществен по прелестен метод. Умелият текст и красиви картинки на Сабина Радева описват историята за произхода на типовете и еволюцията по един явен, занимателен и обаятелен метод, " написа пра-пра- правнучката на Дарвин Ема Дарвин .
 Снимка 466367

От илюстрациите и оформлението, което виждаме в британското издание, нямаме самообладание да забележим и българския вид на " Произход на типовете ".
 Снимка 466369

" Произход на типовете " на Сабина Радева ще е по книжарниците на 5 март от изд. " Сиела ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР