На днешния брифинг на ГЕРБ депутатът Георги Марков си позволи

...
На днешния брифинг на ГЕРБ депутатът Георги Марков си позволи
Коментари Харесай

Воля иска извинение от Георги Марков

На днешния брифинг на ГЕРБ депутатът Георги Марков си разреши да тиражира неистина - че ГЕРБ е единствената политическа мощ в България, която се е вслушала в гласа на 2,5 милиона български гласоподаватели и е гласувала за мажоритарна изборна система, а всички останали били срещу. Настояваме да се извини на "Воля " или ще го обявим за следващия пропагандатор на подправени вести, декларира водачът на "Воля " и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки, представен от пресцентъра на партията.

"Досега уважавахме сътрудника Марков и неговите тези. Но в този случай той се изложи като си разреши да изрече неистина. Настояваме да се извини обществено ", показва Марешки.

Той отбелязва, че от "Воля " постоянно са отстоявали концепцията за мажоритарност. "В началото на мандата - през юни 2017 година, "Воля " изрично поддържа референдума и, за разлика от Българска социалистическа партия, Оперативна програма и Движение за права и свободи, ние гласувахме "за " мажоритарните избори ", показва Веселин Марешки. По думите му "фалшивите вести съпътстват "Воля " още от основаването й, тъй като статуквото няма интерес неопетнени родолюбци да влизат в политиката ". Затова от партията декларират, че ще реагират остро на всеки опит за замяна на обстоятелствата и истината.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР