На днешния 30 януари започва четвъртата филмова панорама по случай

...
На днешния 30 януари започва четвъртата филмова панорама по случай
Коментари Харесай



На днешния 30 януари започва четвъртата филмова панорама по случай Международния ден в памет

На днешния 30 януари стартира четвъртата кино гледка по случай Международния ден в памет на жертвите на Холокоста. Събитието ще се организира в Полския културен институт.

В рамките на четири следващи вечери ще бъдат прожектирани гратис 4 кино лентата – два игрални и два документални.

Всички те ще се излъчват с български надписи, а входът е свободен, заяви Светла Каранешева от програмния отдел на полския институт в столицата:

“Всяка година се стремим да подберем разнообразни филми, които описват за изтреблението на евреите по време на Втората международна война, само че също и на хора от разнообразни националности.

Една от задачите, които си слага панорамата, с изключение на реверанс пред паметта на починалите по време на Холокоста, е реверанс и към поляците, които са жертвали освен себе си, само че и живота на своите фамилии, с цел да спасят своите еврейски познати, съседи и непознати от сигурна гибел “.

27 януари – Международен ден в памет на жертвите на холокоста е разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации за ден, в който се уважава паметта  на евреите, избити по време на Втората международна война от нацистка Германия. Основните тържества в чест на Международния ден в памет на жертвите на холокоста се организират на територията на мемориала Аушвиц-Биркенау. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР