На днешния 21 август 2016 година ансамбълът по художествена гимнастика

...
На днешния 21 август 2016 година ансамбълът по художествена гимнастика
Коментари Харесай

„Златните момичета“ година по-късно: Благодарим на Господ, че чу молитвите ни! Направихме го заради вас

На днешния 21 август 2016 година ансамбълът по художествена гимнастика завоюва бронзов олимпийски орден. Тимът с треньор Ина Ананиева се подреди трети и стигна до по този начин жадуваното отличие, с което постави завършек на кариерата си. В Бразилия ни представяха капитанът Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова. Днес те и всички, които бяха към тях, се връщат с радостни мемоари за този благополучен момент.

Всяка една от тях написа обръщение в обществените мрежи.

Християна Тодорова:
На тази дата преди една година нашата най-съкровена фантазия до този миг в живота ни се сбъдна. Сбъдна се, тъй като повярвахме и тъй като го поискахме. Когато искаш нещо с цялото си сърце и душа и когато се бориш за него, то ще ти бъде обещано. Година по-късно още веднъж ще благодаря и ще им благодаря цялостен живот на Рени, Бубето, Цвети, Мишето и Снежана, че успяхме дружно да се преборим и да победим личните си страхове. Благодаря на Илиана Раева, Ина Ананиева, Даниела Велчева и на целия екип, който беше с нас и вярваше в нас през всички тези 8 години и ни помагаше постоянно. Изградиха ни като хора, като характери и сътвориха мощни и борбени девойки. Благодаря и на треньорите си, които бяха с мен от самото начало по пътя към олимпийския орден цели 18 години и всеки един от тях остави своя почерк в живота ми. Благодаря на родителите си, на сестрите си, на всички родственици и другари, които ме подкрепяха, обичаха и ценяха. Аз съм това, което съм поради тях и съм горда, че съм щерка на моите родители. Благодаря на цяла България за страстите, които оставиха в мен. Ние го направихме за вас, за вашата обич към нас и за това, че искахме да се гордеете с нас. Не ни забравяйте, тъй като ние в никакъв случай няма да забравим тази част от живота ни “.

Любомира Казанова:
„ Днес, на 21 август 2017 година, година по-късно, ние тези 5 девойки сме толкоз щастливи, задоволени и признателни на Господ, че успяхме да сбъднем тази фантазия и че успяхме да се докоснем до необяснимата велика страст на олимпийския подиум, признателни сме на безусловно всички, които бяха до нас - треньори, ръководители, родители, близки и другари. Хора... едно голямо БЛАГОДАРЯ! Днес ние сме поели по разнообразни пътища, само че ние постоянно ще останем по този начин както на тази фотография, щастливи и постоянно дружно!

Цветелина Найденова:
21 август 2016 година, ден, който в никакъв случай няма да бъде пропуснат. Благодаря ви девойки, благодаря Илиана Раева, благодаря на Ина Ананиева и на всички, които бяха с нас и до нас!

Ренета Камберова:
21.08.2016! Благодаря на Господ, че чу молитвите ни! Благодаря на Илиана Раева, Ина Ананиева, Даниела Велчева, Татяна Янчева, Мариела Сиракова, Цветелин Мишовски и целия екип. Благодаря на фамилията си и на всички хора, които плакаха от благополучие с нас! Благодаря на Християна Тодорова, Цветелина НАйденова, Михаела Маевска, Любомира Казанова, Ние сме благословени! Обичам ви!!!
Илиана Раева:
Преди една година, на днешния ден, преживяхме най-великия миг от шеметния състезателен път на " златните девойки ". Милиони българи в България и по света се молеха за нашия триумф и ние го постигнахме. Спечелихме жадувания Олимпийски орден на Олимпиадата в Рио 2016! Каква заря от галактически детонации в душите ни...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР