На днешния 11 ноември, когато Православната църква почита Св. Мина,

...
На днешния 11 ноември, когато Православната църква почита Св. Мина,
Коментари Харесай

Навръх празника на Св. Мина! ОбС-Благоевград взе важно решение за изграждането на нов храм, посветен на светеца

На днешния 11 ноември, когато Православната черква уважава Св. Мина, Общински съвет организира изключително съвещание, на което взе извънредно значимо решение, обвързвано с построяването на нов храм в Благоевград.

Председателят на Комисията по стопанска система, капиталово поощряване и обмисляне Валентина Шаркова, която показа плана за решение пред Общински съвет, честити празника на своите сътрудници, изразявайки вяра, че присъстващите в залата ще дадат „ зелена светлина “ за построяването на черква, носеща името на светеца, който почитаме през днешния ден.

От своя страна кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, който е вносител на предлагането за даряване на общинския аграрен парцел с идентификатор №04279.614.393 по КК на Благоевград на Неврокопската Света Митрополия за създаване на православен храм „ Св. Великомъченик Мина “ - град Благоевград, съобщи че приемането на това решение ще бъде позитивен сигнал към жителите на общината в сложните времена, в които живеем. По думите му през днешния ден Общински съвет е на път да приключи едно Богоугодно дело, стартирано преди доста години.

В хода на гласуването 36-та общински съветника, присъстващи на съвещанието, единомислещо поддържаха предлагането, гласувайки поименно със „ За “. По единствената точка, включена в дневния ред, нямаше нито един локален парламентарист, който да гласоподава с „ Против “ или „ Въздържал се “.

След края на гласуването, Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим честити днешния празник на всички и изрече специфични благодарности към общинските съветници за позитивното гласоподаване.

„ Днешното Ви решение е още една крачка към проектирането и построяването на нов храм в Благоевград, който да дава отговор на потребностите на популацията “, сподели той.

Владиката напомни, че за построяването на храм, отдаден на Св. Мина, се приказва още от времето на починалия Неврокопски митрополит Натанаил, който преди години освети мястото край пазара и благослови построяването на черква тъкмо в този регион.

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков също честити празника на всички и акцентира, че днешното Решение 413 по Протокол 17 от 11.11.2022г. на Общински съвет Благоевград е историческо и сигурно ще остане в историята на Благоевград!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР