На днешните избори за първи път гласуваме масово с машини,

...
На днешните избори за първи път гласуваме масово с машини,
Коментари Харесай

С машина или хартиена бюлетина: Как предпочитат да гласуват българите?

На днешните избори за първи път гласуваме всеобщо с машини, като изключения в закона се позволява единствено за обитаемоте места под 300 души, които ще дадат своя глас посредством хартиена бюлетина. Социологическата организация " Маркет линкс " ви пита през днешния ден по какъв начин сте дали своят вот и по какъв начин бихте желали да гласувате на идните президентски избори – с машина или на хартия?

Анкетата се организира на изхода на изборните секции, като 96% от интервюираните са дали своят вот с машина, а под четири на 100 с хартия. На предишните парламентарни избори гласувалите с машина бяха под 24%

84,8% от интервюираните споделят, че биха дали своят вот с машина на президентските избори през есента, а към 15% - с хартия. Т.е. част от гласоподавателите към момента не са подготвени да одобряват новата технология, само че и няма индикации за всеобщи проблеми с машинния избор.

Снимка: bTV

40,6% от гласоподаватели са споделили, че са употребявали преференция, а 59,4 на 100 не са отбелязали желан претендент в листата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР