На днешната среща с парламентарните сили обсъждахме приоритети, националните цели

...
На днешната среща с парламентарните сили обсъждахме приоритети, националните цели
Коментари Харесай

Николай Денков: Образованието е един от най-големите ни приоритети

На днешната среща с парламентарните сили обсъждахме цели, националните цели и дейностите, които бихме могли да ги реализираме - това съобщи в ефира на Българска национална телевизия номинираният за министър председател от " Продължаваме Промяната " акад. Николай Денков. По думите му, всеки би могъл да се включи в тази полемика и би било добре да вземат участие и другите партии, само че това не се случи.

" Целта е да работим по тази програмна декларация. Другите партии ги нямаше през днешния ден и не обмислят разновидности за разискване и поддръжка на държавно управление. Тези, които се включиха през днешния ден бяха извънредно градивни, за разлика от първата среща, в която имаше отрицателна страст. Днес Българска социалистическа партия, Демократична България, " Български напредък " показаха предложенията си, които се допълваха сносно, в това число и с нашите оферти, които авансово бяха изпратили ", сподели Николай Денков.

Основните акценти в полемиката са били обществените оферти на Българска социалистическа партия, фискалната дисциплинираност от страна на Демократична България и предложенията като цели, показани от " Български напредък ". И всичко това би могло да се съчетае в един документ, който да остане като резултат от общите старания, уточни той.

Беше ясно, че с " Възраждане " няма по какъв начин да се води диалог, тъй като не може да подкрепим техните цели, свързани с ориентацията на България. С ГЕРБ не сме имали диалог, акцентира Денков. На днешната полемика всички са се обединили към това, че образованието е един от най-големите цели.

По отношение на хартиената бюлетина Денков сподели, че с измененията в Изборния кодекс изчезна машинното гласоподаване и това, което се предлага, няма нищо общо с едно машинно гласоподаване.

" Аргументите, които бяха употребявани за тези промени са изцяло несъответстващи. Примерите, които бяха дадени от другите партии се оказва, че са неточности на машините, а на хората, които е трябвало да обработят резултатите. Загуби се една огромна част от доверието и то напълно незаслужено от доверието към изборния развой и по тази причина ние няма по какъв начин да си затворим очите ", изясни Николай Денков.

Каза, че ще търсят метод да се поправи Изборния кодекс, тъй като след тези промени той е в доста неприятна форма, в сравнение с преди този момент.

Денков добави още, че първо ще се приготви и показа пред Народно събрание декларацията с цели и в случай че резултатът е позитивен, тогава ще бъдат оповестени съответните имена за предстоящ кабинет. Той нито удостовери, нито отхвърли водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев да вземат участие в едно бъдещо ръководство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР